Styve har tidligere gitt ut tre hefter med «Dunce», tegneseriestripa som kom til verden da Styve bestemte seg for å melde seg på Dagbladets tegneseriekonkurranse i 2016. Han vant konkurransen, ble tatt inn i Dagbladet og der er han fortsatt. I fjor ga Egmont ut ei «Dunce»-bok basert på de tre heftene, og nå har han altså nok striper til å lage et fjerde hefte.

– Jeg gir ut heftene selv, og bruker Kickstarter til å samle inn penger til å trykke og distribuere heftet. Jeg har satt et mål på 20.000 kroner, og hvis innsamlingen kommer dit så trykker jeg heftet og sender det i posten til dem som har bidratt, sier Styve.

Distribueres i England

De tre første heftene er også oversatt til engelsk, finansiert gjennom Kickstarter. Styve gjør jobben selv, men får tekstene korrekturleste før de går i trykken.

– Nå har jeg også fått en liten distributør i England som pusher heftene til noen tegneseriebutikker der borte. De engelske heftene selges også på Tromsø bruktbokhandel, forteller han.

FULLTIDSJOBB: De siste tolv årene har Jens K. Styve jobba som designer, men i fjor høst slutta han for å dedikere all sin tid til å være tegneserieskaper.

I desember 2017 fikk Styve tildelt 100.000 kroner i støtte fra Kulturnæringsstiftelsen til Sparebanken Nord-Norge til internasjonal markedsføring av «Dunce».

– De pengene har gitt meg en skikkelig boost til lansering i utlandet. Jeg har vært i New York på tegneseriefestival og knytta kontakter der. Snart skal jeg til London for å gjøre det samme der. Det virker som om amerikanere og engelskmenn liker stripa, sier han.

– Et kick

Styve har tidligere fått utgitt to romaner, og har jobbet som designer de siste tolv årene. I oktober i fjor slutta han i jobben og ble fulltids tegnerserieskaper.

– Det er et kick å komme ut med ei stripe hver dag, men den kreative prosessen er også uforutsigbar. Før tegna jeg ei ny stripe hver dag, men da holdt jeg på å klikke. Jeg trenger en større buffer så nå prøver jeg å tegne i bolker og ha et lager å ta fra. Derfor blir det nok ikke sommerferie på meg i år, for nå må jeg bare jobbe på!

SKISSER: Jens K. Styve sitter på Kaffebønna og tegner skisser til nye «Dunce»-striper.