Superstjerne kommer til Tromsø Arctic Pride

Tromsø Arctic Pride blir i år større en noen gang. Det kommer blant annet store verdensstjerner for å underholde publikum i Tromsø.
kultur

I år arrangeres Tromsø Arctic Pride i Tromsø for femte gang. Festivalen var stor i fjor, der det blant annet var rundt 4.000 som deltok i paraden. Festivalsjef Stein Sebastian Fredriksen har store ambisjoner for årets pride.

– Det skjedde et eller annet i fjor, engasjementet var stort, sier han.

Stort show for første gang

Årets festival byr på store ting. 10. november skal blant annet to store verdensstjerner underholde på Clarion Hotel The Edge. Willam Belli fra RuPaul’s Drag Race, som regnes som en av verdens største «drag queens», modell, youtuber, artist og forfatter, kommer til Tromsø.


TV-slavens utvalgte:

Advarsel: Du kommer til å bli et nytt menneske etter at du har sett denne

Her får du fantastiske sminketips av utagerende dragqueen.

 

Belli kommer ikke alene. Den svenske performancegruppa «The Villbergs» kommer også for å opptre i storsalen på hotellet. Gruppa er mest kjent som designere, muses, performere og globetrottere. De leverer spektakulære sceneshow.

– Vi er utrolig stolte av å kunne presentere dette til Tromsø, men også nasjonalt. Det blir et show ingen har sett maken til før, forteller Fredriksen.

Etter showet blir det en stor pride-fest med Klubb Lollipop, som består av DJ-ene Marianne og Monica. Det blir skamløse hits, sjangerblanding og ting som lyser og blinker i mørket.

Ny hovedpartner

I tillegg til et tett program som blir presentert over sommeren, har også festivalen fått en ny hovedpartner, Clarion Hotel The Edge. Hotelldirektør Øyvind Alapnes sier at det er ingen tvil om at det er en stor glede å være hovedpartner med festivalen.

– Vi gjør dette 100 prosent frivillig og med stor glede. Det er essensielt for oss som bedrift og det er noe som gjenspeiler hele organisasjonen. Vi skal gjøre alt for at det blir en suksess, forteller han.


 

For Fredriksen er det viktig å ha The Edge som hovedpartner. Han håper dette viser andre bedrifter hvor viktig det er med holdninger og mangfold. Fredriksen mener hotellet har tatt et holdningsvalg ved å støtte pridefestivaler.

Program snart ferdig

Programmet for festivalen er ikke helt klart ennå, men kommer fortløpende over sommeren. Fredriksen kan slå fast at han ønsker at det skal være en viss bredde i programmet og at de skal samle så mange som mulig til pride-fest i Tromsø sentrum og i paraden.


Disse vil jobbe med rekruttering, interaksjon og medier på Tvibit

Etter at Tvibit lyste ut stilling som ansvarlig for rekruttering, interaksjon og ung medieforståelse fikk man inn 21 søkere.

 

– Det blir i år blant annet en ny trasé og et nytt sted til paradeshowet, forhåpentlig i nærheten av Clarion, forteller han.