– Det er ganske stort

I forrige uke avholdt Tromsø-fotograf Eivind Hansen (26) en stor utstilling på den australske ambassaden i London.

AKTIVISTPORTRETTER: Eivind Hansen tok 33 portrettbilder av LGBT-aktivister som i forrige uke ble utstilt på den australske ambassaden i London.  Foto: JAMES GIFFORD MEAD

kultur

Tromsø-fotograf Eivind Hansen avholdt i forrige uke en egen utstilling på den australske ambassaden i London.

Utstillingen var et prosjekt i samarbeid med Kaleidoscope Trust, en organisasjon som jobber for å opprettholde menneskerettighetene til lesbiske, homofile, biseksuelle og transpersonale mennesker i land der de ikke har likeverdige rettigheter og er utsatt for diskriminering.

Queer Commonwealth

Utstillingen, som var kalt Queer Commonwealth, ble satt opp fra 2. juli til og med 6. juli.

MINGLER: Tromsøfotograf Eivind Hansen på utstillingen sin under Pride-uken i London  Foto: JAMES GIFFORD MEAD

Der hadde Hansen 33 portretter av aktivister innenfor LGBT, som jobber for egne rettigheter i sine hjemland, Disse kom blant annet fra Malaysia, Sri Lanka, Zambia, Kenya og Canada.

Oppdraget var at Hansen skulle ta portrettbildene på to dager, han skulle få fram det unike ved hver av aktivistene.

LES OGSÅ: Ferske kunstnere får gratis arbeidsplass (for abonnenter)

Ble lagt merke til

Oppdraget kom i kjølvannet av et samarbeid Hansen hadde med FN i fjor, der han fotograferte åtte transkvinner i forbindelse med den internasjonale dagen for avskaffelse av vold mot kvinner.

Hansen sier han har fått gode tilbakemeldinger på portrettene.

INSTAGRAM: På hovedkontoret til nettgiganten i New York, fikk Eivind en egen vegg. 

– Mange sier at jeg klarte å få fram det unike ved hver aktivist, forteller han.

Hansen har også fått oppmerksomhet i LGBT-miljøet i London.

– Det er veldig morsomt når folk kommer opp til meg, sier at de følger meg på Instagram og at de liker arbeidet mitt. Det er veldig mange som ser opp til meg, og det betyr mye, forteller han.

LES OGSÅ: Tromsø-skipperen samlet urfolk fra hele verden – stilte dem ut i dyrehager (for abonnenter)

Fikk forside på «Blikk»

For Hansen har det vært en fin Pride-måned.

Han fikk forsiden på pride-utgaven til magasinet «Blikk», som er Norges eneste magasin for homofile, lesbiske, bifile, interkjønn, transpersoner og queer. I tillegg er han stilt ut på Instagrams hovedkontor i New York.

Denne uken skal han trykke sin første bildekampanje.

– Jeg håper jeg ikke driter på draget, det er skummelt, for det er ganske stort, sier han.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur