Dermed sørger hun like godt for at det blir plass til både ei brasiliansk fotballstjerne fra 1950–1960-tallet og et brassespark i Nova Ondas repertoar.

Siden sist er det også kommet til en ny sang med tittelen «Brassespark», om vi oversetter den til norsk. I videre forstand handler denne sangen om å gripe øyeblikket, noe som ikke minst er avgjørende om man skal lykkes med et brassespark.

Griper publikum

Og det er nettopp det Marit Sandvik & Nova Onda gjør. De griper øyeblikket og tar et solid grep om publikum i det intime konsertlokalet på brygeloftet.

Det handler om god og fengende musikk, enten den er henta fra et utømmelig brasiliansk tilfang, eller den er bandets originallåter, stort sett signert Marit Sandvik og bandets gitarist, Øystein Norvoll.

Det seks musikere sterke mannskapet i bandet gir også musikken det den trenger for å leve sterkt og varm. Marit Sandvik i spissen er trygg og rytmisk avansert i den vokale formidlinga. Resten av gjengen øser av sin brede musikalske erfaring og viser oss at brasilianske toner og rytmer kan være både blå og glødende hete.

Det er lekende og effektivt det dette bandet med Marit Sandvik – vokal, Øystein Norvoll – gitar, Ola Rokkones, sax, Eirik Fjelde – tangenter, Morten Stene – bass og Simen vangen – trommer/perkusjon holder på med.

Lettheten og seriøsiteten i musikken gjenspeiler seg også i den verbale kommunikasjonen med publikum. Og evnen til å få denne delen av formidlinga til å fungere, er ofte det som skal til for å heve opplevelsen fra god til strålende.