Nå får ungdommene se store konserter for en femtilapp

I vår innførte de kulturrabatt på kinobilletter for byens unge. Nå blir det også et bedre og billigere konserttilbud.

KULTURKRIGERE: Bak, fra venstre: Ailo Finnestrand og Henny Løvlihagen Slkoset (begge fra Tromsø Ungdomsråd), Vilde Fjeldheim Wold (Tvibit) og Torbjørn Sandviken Bøe (Driv). Foran, fra venstre: Mariann Meszaros Josefsen og Mia Eriksen (begge fra Tvibit), og Ildri Jørgensen (Driv). Foto: Helge Skog 

kultur

Det kommunale prosjektet Ung Kulturrabatt er et tilbud til ungdom fra 15 til 19 år, som skal unngå at kulturopplevelser koster «skjorta» for byens ungdom.

Nå utvides tilbudet til å gjelde billige «under 18»-konserter, i samarbeid med Driv.

Alkoholfritt alternativ

Ung Kulturrabatt har fått én million kroner i tilskudd fra kommunen for 2018, men må vedtas politisk for hvert driftsår. Fra Tvibits side, har man ønsket at denne summen økes for de to kommende årene.

– Ungdomsrådet har vært med å bestemme hvilken type arrangementer man skal ordne rabatter på, og her har kino og konserter vært en gjenganger, sier aktivitetskoordinator ned Tvibit, Vilde Fjeldheim Wold.

– Konserter samler ungdom, men er ofte dyrt. Det er en utfordring for unge under 18 år å slippe inn på gode konserter. Derfor er vi takknemlige overfor Driv, som nå tilbyr seg å ha alkoholfrie konserter for ungdom i disse fantastiske lokalene, sier Henny Løvlihagen Silkoset i Tromsø Ungdomsråd.

Ønsker samarbeid med flere

Det fysiske kulturkortet som var planlagt har man gått bort ifra, for å unngå å bruke penger på administrasjon. Nå holder det å vise fram legitimasjon for ungdom mellom 15 og 19 år.

– Vi har vært på utkikk etter kulturaktører som kunne arrangere konserter med kulturrabatt for unge. Så vi er veldig glad for at Driv har kastet seg med på laget, sier Mia Eriksen, produsent ved Tvibit.

– Vi har i årevis ønsket oss et konserttilbud for dem under atten, og nå har vi endelig funnet knutepunktet sammen med Tvibit og Ung Kulturrabatt, svarer Ildri Jørgensen ved Driv.

Vil øke arrangørkompetansen

Den første av høstens tre bekreftede «under 18 »-konserterer bli med det unge Bodø-bandet Virkelig. Alle konsertene er alkoholfrie.

– Dette er bare begynnelsen. Vi ønsker å samarbeide med flere aktører enn Driv, og håper at disse melder sin interesse hos oss, sier Wold.

Planen er at selve målgruppa skal være med å påvirke hvilke konserter som blir en del av Ung Kulturrabatt, i form av en referansegruppe.

– Ungdommene skal selv kunne bestemme hvilke band og scener man skal gå for. Vi ser på dette som en mulighet til å byge opp arrangørkompetansen blant ungdommen, forklarer Eriksen.

Følgende under 18-konserter står på plakaten i høst:

VIRKELIG: 15. september kl. 18:00

JODDSKI: 13. oktober kl. 18:00

ISÀK: 30. november kl. 18:00