Hege Schøyen til Tromsø med komedie

Kommer med en teaterforestilling om teater.

KOMEDIE TIL TROMSØ: Ingar Helge Gimle, Hege Schøyen, Jan Martin Johnsen, Espen Sandvik, Daniel Adolfsson, Camilla Frey, Daniel Karlsson og Jan Huse spiller alle i forestillingen «Kollaps i Kulissene». Foto: Stephan Mehl/Riksteatret 

kultur

Fredag 14. og lørdag 15. september kommer Riksteatret til Tromsø og Kulturhuset med forestillingen «Kollaps i kulissene», skrevet av Henry Lewis, Henry Shields og Jonathan Sayer. Det er oversatt til norsk av Knut Nærum.


Nærmer seg premiere: – Det er den nest største forestillingen i teaterets historie

15. september er det premiere på «Sykle i snøstorm» på Hålogaland Teater. Teaterforestillingen settes opp i forbindelse med UiTs jubileum. Vitenskap og akademia er temaene for teaterets storsatsing.

 

På scenen finner du blant annet velkjente navn som Hege Schøyen og Ingar Helge Gimle. Forestillingen er en komedie om hva som kan gå galt når et amatørteaterlag skal sette opp sin første, store forestilling.

Ifølge en pressemelding fra Riksteatret er forestillingen, som går på fjerde året i London, omtalt som en krysning mellom «Hotell i særklasse» og «Mr. Bean».


Her evakueres Hålogaland Teaters nye scene

Sikkerheten til publikum ble testet av brannvesen og vaktselskap tirsdag formiddag.

 

Etter å ha vært på turné i fjor er forestillingen, ifølge Riksteatrets nettside, sett av cirka 50.000 personer så langt.