Jørn Hoel jobber for KORK-konsert på Fjellheisen

Jørn Hoel og Bjørn Henning Gulbrandsen jobber for å få til en direktesendt KORK-konsert på Fjellheisen i 2020. KORK bekrefter at de har fått forespørselen, men understreker at ingenting er bestemt ennå.

KORK-KONSERT I 2020: Bjørn Henning Gulbrandsen og Jørn Hoel (innfelt) har tatt kontakt med KORK med tanke på å arrangere en direktesendt TV-konsert fra Fjellheisen.  

Dette er saken
  • Bjørn Henning Gulbrandsen og Jørn Hoel har forespurt KORK om muligheten for å lage en direktesendt TV-konsert fra Fjellheisen.
  • Hoel og Gulbrandsen ønsker ikke å si noe om prosjektet på nåværende tidspunkt, men KORK bekrefter at de har fått en slik forespørsel.
  • Kringkastingsorkesteret (KORK) er NRKs orkester, og har blant annet gjort konserter med Kaizers Orchestra, Mari Boine og Jarle Bernhoft.
kultur

Arrangør Bjørn Henning Gulbrandsen i Goldbrand Production har fått med seg Jørn Hoel på et prosjekt som vil plassere Kringkastingsorkestret (KORK) til NRK på toppen av Fjellheisen i 2020.

Gulbrandsen ønsker ikke å kommentere saken, men bekrefter at han og Hoel jobber med en slikt prosjekt.

– Vi har tatt kontakt med KORK, men er ikke klare til å gå ut med en presentasjon av prosjektet nå, sier Gulbrandsen.

ARRANGØR: Jørn Hoel og Bjørn Henning Gulbrandsen har kontaktet KORK om å få til en konsert på Fjellheisen, men verken Hoel eller Gulbrandsen ønsker å si noe mer om prosjektet.   Foto: Ronald Johansen

 

Jørn Hoel ønsker heller ikke å kommentere saken.

KORK positive til ideen

Rolf Lennart Stensø, orkestersjef i KORK, sier at han er godt kjent med ideen om å gjennomføre en direktesendt TV-konsert med KORK fra Fjellheisen i 2020.

– Vi har fått en forespørsel om en slik konsert, og vi stiller gjerne opp. Det høres fantastisk ut, sier Stensø.

Ifølge orkestersjefen er det foreløpig kun et forslag, og ikke noe orkesteret jobber målrettet med. Stensø understreker at det er mange slike ideer som flyter rundt, men som aldri blir gjennomført.

– Vi har utviklet ideen om en konsert på Nordkapp fire ganger mens jeg har jobbet her, og dét har fortsatt ikke blitt noe av. Det er en grunn til at noe slikt ville vært veldig spektakulært om man fikk det til, sier han.

– En ganske vill idé

Orkestersjefen er klar på at det er noen utfordringer knyttet til gjennomføringen av en slik konsert.

– Først og fremst er det været som kan skape problemer for gjennomføringen. Det å skulle arrangere en konsert på toppen av et fjell i Nord-Norge er risikabelt, uansett årstid. Vi har instrumenter verdt mange millioner kroner, så dette er en ganske vill idé, sier han, og legger til:

– Men vi er glade i ville ideer, vi!