Ildsjelen slutter etter 10 år

Tori Stødle innrømmer at det er vemodig å gi seg, men tror pianokonkurransen i Tromsø vil lede an internasjonalt i årene som kommer.

FLAMMENDE ENGASJEMENT: Tori Stødle har gjort mye for kulturen, blant annet gjennom Top of the World. Nå tar Sindre Myrbostad (i midten) over det kunstneriske ansvaret for pianokonkurransen i Tromsø, og dermed løst en hodepine for styreleder Bernt Johan Ottem. 

kultur

Hun startet pianokonkurransen Top of the World i 2009, og har vært kunstnerisk leder siden. Nå gir Tori Stødle ansvaret videre, foran et nytt kapittel for konkurransen som bringer internasjonale pianister i toppklasse til Tromsø.

Hennes siste konkurranse som kunstnerisk leder blir Top of the World-arrangementet kommende juni.


Hyllet Marit Bockelie på 85-årsdagen: – Hun er veldig viktig for byen

Krane Galleri var fylt til randen av gjester da Marit Bockelies 85-årsdag ble feiret med konsert, utstilling og boklansering.

 

– Jeg slutter nok rundt 1. august til neste år, når etterarbeidet med konkurransen er unnagjort, sier hun.

– Ti år uten sikker økonomi er nok

Stødle ble utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden i 2011, for sitt arbeid innen norsk kulturliv – som også innebærer professorstillingen i klaver ved Musikkonservatoriet i Tromsø.


Kinesisk organisasjon fulgte Top of the World – fikk millionstøtte

Årets utgave av Top of the World ble sikret takket være en kinesisk gavepakke. Nå har en kinesisk representant fulgt konkurransen – og var så fornøyd at også konkurransen i 2019 er reddet.

 

Hun innrømmer at det er litt vanskelig å gi slipp på hjertebarnet Top of the World.

– Det er allerede nå vemodig at jeg skal gi meg, så jeg tar godt vare på ukene fram til august 2019, sier hun.

– Hvorfor slutter du?
– Jeg kunne nok ha fortsatt enda en stund, og jeg har stadig nye ideer til hvordan konkurransen kan utvikle seg i fremtiden, men ti år uten en sikker økonomi er nok. Når en konkurranse er over, er det å begynne på nytt og igjen å søke om økonomiske bidrag fra alle hold. Det er like stor spenning hver gang om vi får til den neste. Slik burde det ikke være etter så mange år.

– De beste arvtakeren

Top of the World har mange meritter og høydepunkter å vise til i konkurransens relativt korte levetid. Stødle trekker blant annet fram verdensrekorden i antall søkere fra første konkurranse i 2009, å bli invitert inn i Steinway Prizewinners Concert Network i 2011, og NRK-programmet Hovedscenen sin produksjon av finalen i 2013.


Sjekk hvem som vant prestisjekonkurranse og 300.000 kroner

Fredag kveld ble finalen i den prestisjefylte pianokonkurransen Top of the World avholdt i domkirka.

 

– Kommer du til å ha en annen rolle i Top of the World etter august 2019, eller er det helt slutt?
– Jeg kommer kun til å ha en rolle i fremtidig drift av konkurransen om Sindre Myrbostad, den nye kunstneriske lederen, ønsker råd. Han er den beste arvtakeren vi kunne ha fått, og jeg har stor tro på at Top of the World vil ha en ledende rolle blant internasjonale konkurranser i fremtiden, sier Stødle.

– Har vært min mentor

Den påtroppende Top of the World-lederen er faktisk en av Tori Stødles tidigere elever.

– Tori har vært min mentor siden jeg gikk i lære hos henne. Dette er et ærefullt oppdrag, og en stor utfordring, som jeg gleder meg til, sier Sindre Myrbostad.


Pianokonkurransen sikret balanse i regnskapet

Etter å ha hatt økonomiske problemer, sørger nye midler for balanse i regnskapet til Top of the World.

 

Han er distriktsmusiker med bostedsadresse på Sortland, men Myrbostad er også styremedlem i konkurransen han nå overtar det kunstneriske ansvaret for.

– Sindre lanserte faktisk sitt kandidatur under et styremøte. Han løste dermed en av mine største hodepiner, humrer styreleder Bernt Johan Ottem – som lover flere spennende nyheter rundt Top of the World foran neste års konkurranse.