Etter at teatersjefen ble sparket ble nestlederen fratatt vervet

Yngvar Julin får ikke være kunstnerisk leder etter avskjedigelsen av teatersjef Inger Buresund.

ANSATT AV BURESUND: Stedfortredende kunstnerisk leder ved Hålogaland Teater, Yngvar Julin, har fått muntlig beskjed om at han mister sitt verv etter at teamsjefen ble avskjediget fredag. Foto: Ronald Johansen 

kultur

Stedfortredende kunstnerisk leder ved Hålogaland Teater, Yngvar Julin, har blitt fratatt sitt lederverv av HT-styret. Det melder NRK Troms.

Julin, som også er scenograf ved teateret, bekrefter overfor iTromsø at han har fått muntlig beskjed fra HT-styret om at han mister sitt verv.

Julin har fått beskjed om at hans arbeidskontrakt er utformet slik at hans status som kunstnerisk leder bortfaller dersom teatersjef Inger Buresund slutter eller blir avskjediget. Julin ble formelt ansatt av Inger Buresund – ikke styret ved Hålogaland Teater.

Julin sier til iTromsø at han skal i et møte med teaterledelsen senere tirsdag, og vil vente med å kommentere saken ytterligere.

Søndag ble det offentliggjort at den kunstneriske ledelsen ved Hålogaland Teater har blitt overtatt av skuespiller og styremedlem Guri Johnson, skuespiller og varamedlem Ketil Høegh, og skuespiller Kristian Fredrik Figenschow.