Torsdag starter Ordkalotten internasjonale litteraturfestival

– Håper å se et yngre publikum enn i fjor

Ordkalotten har jobbet hardt inn mot årets litteraturfestival for å nå fram til et nytt publikum. – Vi ønsker oss flere menn, og et litt yngre publikum, sier styrenestleder Therese Bakkevoll.

SISTE INNSPURT: Onsdag gjorde Ordkalotten siste innsats før festivalen starter torsdag. Fra venstre: daglig leder Ingvild Solstad-Nøis, festivalmedarbeider Jenny Svensson og styrenestleder Therese Bakkevoll. Foto: Frank Lande 

Dette er saken
  • Ordkalotten litteraturfestival arrangeres 8.–10. november.
  • Årets utgave av litteraturfestivalen Ordkalotten har temaet «Barn».
  • Programmet består blant annet av v tegneserieverksted, Kurt-aften, forfattermøter, fredagspils, NM i poesislam, poesikonsert og skrivekurs på programmet.
kultur

Torsdag åpner litteraturfestivalen Ordkalotten med et program som strekker seg over tre dager fram til lørdag kveld. I tillegg har barneprogrammet «BANG!» hatt arrangementer hele uka, og vil holde koken fram til søndag ettermiddag.

Onsdag er det lett kaotisk stemning på festivalkontoret i andre etasje på Prostneset. Styrenestleder Therese Bakkevoll står ved printeren, festivalsjef Ingvild Solstad-Nøis er på telefonen med en forfatter, og festivalmedarbeider Jenny Svensson sender ut e-poster. T-skjorter, vesker og buttons med «Ordkalotten»-logoen ligger strødd utover bordene.

– Det er hektisk i innspurten, men vi har god kontroll. Programmet virker tett og variert, sier Solstad-Nøis.

Håper å se unge menn

Therese Bakkevoll har jobbet med publikumsutvikling inn mot årets festival.

– Vi ønsker flere menn til festivalen. I tillegg ønsker vi å se et litt yngre publikum, og har jobba systematisk med markedsføring for å bli mer synlige for folk, sier hun.

Bakkevoll håper at de vil se konkrete resultater av dette arbeidet i løpet av helga.

– Jeg håper vi vil se noen ny ansikt i løpet av festivalen. Det er mange som bor her i byen som leser bøker og er interessert i litteratur, og så er det vår oppgave å senke terskelen tilstrekkelig til at de vil komme på arrangementene våre, sier hun.

Hovland kommer ikke

Ragnar Hovland var invitert for å delta på flere programposter, men har meldt frafall på grunn av sykdom. Hovland skulle holde prologen som åpner festivalen på biblioteket torsdag ettermiddag, men forfatter Anne Bitsch, som uansett skal delta på festivalen, stepper inn og skal innlede om «barnet, blikket og litteraturens muligheter».

– I tillegg skulle Hovland delta på fredagspilsen sammen med Frode Grytten, hvor vi for øvrig har hanket inn iTromsøs Martin Lægland til å lede samtalen. Dét var raust av oss, syntes vi, sier Solstad-Nøis spøkefullt, og viser til Læglands kritiske kommentar «Ordkalotten – ekspander eller dø» som han skrev etter festivalen i fjor.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

kultur