Spiller forestilling om jappetida

29. november gjester Statsteatret Tromsø og Kulturhuset, nok en gang. Denne gangen er det 80-tallet som skal til pers.

GJØR NARR AV 80-TALLET: Statsteatret med skuespillerne Kim Sørensen, Per Kjerstad, Gard Eidsvold og Cato Skimten Storengen kommer til Tromsø.  Foto: Tomas Kvitvik

kultur

Statsteatret er et selvstendig teater som de siste årene har jobbet med prosjektet «Norge 1066-2066», hvor de «skriver» fortellingen om Norge på nytt gjennom å lage teaterforestillinger hvor de prøver å finne ut hvorfor vi nordmenn har blitt som vi har og er som vi er. Så langt har teatret laget syv av ti planlagte forestillinger, hvorav flere av disse har gjestet Tromsø.

Nå er de på turne med deres åttende forestilling og denne gangen er det 80-tallet som skal få «gjennomgå» i forestillingen «1980 Aker Brygge». På deres nettside skriver teatergruppen at vi i forestillingen møter brødrene Wilhelm og William, og følger deres eventyrlige ferd gjennom børs, bank og boligspekulasjon.

Statsteatret består av flere ulike skuespillere, hvor flesteparten er med i flere av forestillingene, og kunstnerisk leder Yngve Sundvor som har regi på forestillingene.

På scenen 29. november står Per Kjerstad, Gard Eidsvold, Cato Skimten Storengen og Kim Sørensen.