Gjør narr av Helse Nord-styret i ny satire-video

Legestudenter harselerer med Helse Nord etter styrebråket i 2018.

Den satiriske videoen laget av medisinstudenter ved UiT tar for seg et fiktivt styremøte i Helse Nord.  Foto: Skjermdump

kultur

I sin årlige musikkvideo fikk medisinstudentene ved UiT sitt avgangskull med seg den amerikanske stjerneartisten Wyclef Jean.

I forkant av deres tradisjonelle juleball filmet studentenes også en sketsj, der settingen er et styremøte i Helse Nord.

– Å lage litt spiss humor på Helse Nord sine mageplask den siste tiden, er noe vi lenge har tenkt på. At Helse Nord har hatt noen organisatoriske «utfordringer» de siste par årene, er ikke noen hemmelighet, sier Mikal Jacob Hole.

Se videoen her:


Styreleder i Helse Nord-styremøtet:

– Vi mennesker gjør feil. For å gå videre må vi lære av feilene

Helse Nord styret beklager feilene som er gjort, men mener også at foretakets gode samarbeidsflater drukner i medias dekning av trusselsaken.


– Fallitterklæring for styringsformen

Medisinstudenten Hole, som har filmet og produsert videoen, innrømmer at det også ligger et alvor i bunn med sketsjen.

– Nå snakker jeg kun for meg selv, men at et så mektig foretaksstyre i så stor grad skal være besatt av næringslivspersoner uten lege- eller annen helsefaglig utdannelse, og erfaring fra vår region, er en fallitterklæring for styringsformen.

– Og god inspirasjon til underholdning. Vi har tatt oss alle kunstneriske forbehold når det gjelder de vi portretterer i Helse Nord, som det nok også fremkommer, legger han til.


Legeforeningen om PwC-rapporten: – Rapporten endrer ikke på våre tidligere synspunkt

Marit Hermansen, president i Legeforeningen, håper på bedre samarbeid med den nye UNN-direktøren, enn de hadde med den forrige.


Skeptisk til ny styreleder

Det er allikevel ett styremedlem videoprodusenten ikke fikk med i sketsjen.

– Dessverre har den nyvalgte styrelederen (Renate Larsen, journ.anm.) – som er ansatt uten uten et fnugg av erfaring fra faget og sektoren vår – sluppet helt unna i sketsjen. Kanskje noen andre har ideer til humoristiske innslag på henne? Vi tar imot tips etter eksamen, sier Hole.


Ny styreleder i Helse Nord frykter ikke konflikter

Da Renate Larsen fikk forespørselen i september om å bli ny styreleder for Helse Nord, brukte hun noen dager før hun bestemte seg. Torsdag ble hun oppnevnt av helseminister Bent Høie.


Sketsjen er skrevet av et forfatterkollegium på MH bestående av 6. års legestudenter.

– Å lage humor på mektige menneskers surr og vas er ikke vanskelig, og det var nok å ta av. Så får vi se om de har humør på det selv, sier Hole, og legger til:

– Jeg vil gjerne trekke fram min kollega Valdemar Vea Iversen, som jeg mener har en lysende fremtid i underholdningsbransjen. I videoen gestalter han direktør Vorlands trofaste sekretær.