29 utsolgte forestillinger for 16.000 publikummere: – Det har vært helt fantastisk

Påtryneteatret kan omsider ta juleferie etter å ha hatt en enormt suksessrik spillehøst.

BEST SOLGTE FORESTILLING NOENSINNE: Påtryne Show med Finn Arve Sørbøe og Knut Are Mortensen på scenen har solgte flere billetter enn noe annet på Kulturhuset. 

kultur

Lørdag kveld falt teppet til «Påtryne Show» for siste gang, i denne omgang, på Kulturhuset. Siden premièren 19. september har Finn Arve Sørbøe og Knut Are Mortensen, sammen med musikerne Tore Nedgård, Ørjan Haugli og Mika Martinussen, spilt 29 utsolgte forestillinger for 16.000 publikummere, både her i Tromsø og på turne.

– Hvordan føles det å være ferdig?
– Det har vært helt fantastisk, og en makelaus reise gjennom tre måneder hvor vi har opplevd fulle hus, overalt. Vi har hatt en fantastisk fin stemning hele veien og hygget oss masse med folk, sier Knut Are Mortensen og fortsetter:

– I tillegg har vi som står på scenen har også hatt det veldig fint sammen. Det at vi trives så godt med forestillingen håper jeg også har smittet over på publikum.

Skrev byhistorie

Da gjengen gikk på scenen på premièren var det kun 620 billetter igjen til de resterende forestillingene.

INTENSE DAGER: Knut Are Mortensen (til venstre) har kombinert det å stå på scenen flere kvelder i uka med fulltidsjobb i Troms fylkeskommune. Her med Finn Arve Sørbøe.  

– At vi solgte så godt før premièren ser jeg på som en enorm tillitserklæring. Publikum har tydeligvis opplevd hyggelige ting med oss tidligere, og jeg setter pris på at de synes vi kommer igjen med kvalitet, sier Mortensen.

«Påtryne Show» har med sine gode publikumstall endt opp med å bli den best solgte forestillingen i Kulturhusets historie.

– Det er ganske utrolig. Man blir ydmyk og stolt av å få være med på noe sånt. Vi fikk på toppen av alt rett og slett være med å skrive byhistorie. Det er stort, sier Mortensen.

– Hva tror du er årsaken til deres popularitet?
– Jeg skal ikke påstå at vi sitter på en fasit. Vi har holdt på i 30 år og reist rundt. Folk kjenner oss, og vi kjenner dem. I tillegg har vi de siste tyve årene med jevne mellomrom kommet tilbake med show, så jeg tror også gjenkjennelsesgleden er en viktig faktor.

Flere show

Mortensen kan nesten garantere at det blir flere show i fremtiden.

– Ja, nå har jeg ikke avklart det med de andre, men jeg vil nok tro at det kommer flere show. Når, hvor og hvordan vet vi derimot ikke enda. Også er det en del byer som ønsket at vi skulle besøke dem med akkurat dette showet som vi ikke rakk innom. Dersom savnet etter scenen blir for stor så kan det hende vi tar oss en tur dit. Vi har i alle fall muligheten.

Hektiske dager

Da iTromsø snakker med Mortensen søndag ettermiddag er han på Jekta for å handle julegaver. I og med at han også har jobbet fulltid i stillingen sin som kommunikasjonssjef i Troms fylkeskommune, i tillegg til showet, har han hatt nok å henge fingrene i den siste tiden.

– Jeg har vært flink å prioritere bort andre ting enn jobb og Påtryne. Det har vært slitsomt, men på en hyggelig måte som gir mye energi tilbake. Hele tiden har jeg vært klar over rammene og vært innstilt på hvordan denne høsten skulle bli. Samtidig som det naturligvis er krevende å koble om hodet og skru bryteren fra det ene til det andre.

TRYLLE: Knut Are Mortensen (til høyre) tror at blant annet Påtryneteatrets høye gjenkjennelsesfaktor er en av årsaken til deres suksess. Her med Finn Arve Sørbøe som Trylle.  

Etter hvert skal Mortensen få en etterlengtet juleferie.

– Hele sommerferien gikk til å øve inn showet, så jeg kjenner at det blir godt å pustes ute og ta juleferie nå.

– Blir det en litt tom hverdag uten Påtryne?
– Mandag klokken 11.00 starter første møte i fellesnemnda av sammenslåingen av fylkeskommunene, og det er en lang vei til sammenslåingen i løpet av 2020. Jeg får nok derfor mer enn nok å gjøre fremover, sier Mortensen.