For fire år siden la de 100 billetter ut for salg. Nå er dette blitt en tradisjon for hundrevis av mennesker

Siden 2014 har Clarion Hotel The Edge invitert til nyttårsfest. I år er det mer populært enn noen gang.

MASKERADEFEST: Dette bildet ble tatt på Skybaren på The Edge i 2015 da de arrangerte maskeradefest sist. Foto: Håkon Steinmo 

kultur

Fredag morgen kan hotelldirektør Øyvind Alapnes på The Edge fortelle at de allerede har solgt 1350 billetter til årets nyttårsfest på hotellet. Det vil si at det kun er hundre billetter igjen til arrangementet.

– Og de tipper jeg går i løpet av dagen. Dette er faktisk et historisk bra salg, og billettene har aldri gått så tidlig som i år, sier Alapnes.

– Hvorfor tror du det har solgt så godt i år?
– Vi har endret litt på konseptet og sunket billettprisen litt. Dessuten tror jeg det er et konsept som passer for mange, og er inkluderende for flere målgrupper, sier Alapnes.

Traff en nerve

De siste ti årene har stort sett tromsøfolk samlet seg i de tusen hjem på nyttårsaften, og de fleste restauranter og utesteder har holdt dørene stengt.

I 2014 startet nyttårsfest-konseptet hos hotellet ved at de ønsket å skape noe for turistene.

Se bildeserie fra festen i 2016!

– Da gjorde vi det i utgangspunktet for å kunne ta vare på turistene, ved å ha en fest i skybaren vår. Først la vi bare ut hundre billetter, men vi endte med å selge 1500 og det var stappfullt.

SELGER BEDRE ENN NOEN GANG: Hotelldirektør Øyvind Alapnes ved The Edge mener de fyller et behov, både hos turister og lokalbefolkning når de arrangerer nyttårsfest. 

Alapnes tror at de da skapte noe som det var et behov for, også blant byens befolkning.

– Nyttårsaften var en sånn dag i Tromsø hvor man lurte på hva man skulle finne på, men som regel endte opp man opp med å være hjemme. Folk «hypet» alltid nyttårsaften, uten at det var noe storslått sted å feire. Da tror jeg vi traff en nerve med vår fest, sier Alapnes.

Vil ha det storslagent

I år er det flere restauranter som holder åpent, og Alapnes ser tendensen til at flere ønsker å tilbringe nyttår utenfor husets fire vegger, sammen med masse folk.

ÅPNER TIL STORFEST: Nytt av året er at The Edge vil ta i bruk sine lokaler i Kaigata fire. 

– Det har alltid vært noen steder som har hatt åpent, men vi opplever at folk ønsker å pynte seg og ha det litt storslagent rundt seg. Nå er det mer folk i byen enn før, da i form av turister. Rommene er utsolgt til godt over nyåret, og det er ikke bare vi som merker etterspørselen, også mange andre. Da har vi skapt et behov for et arrangement, ikke bare for byens befolkning, men også turistene. Det er ingen tvil om at de lurer på hva de kan gjøre på nyttårsaften.

– Hvem er det som pleier å komme på disse festene?
– Det er en salig blanding av ungdom, eldre og turister.

På med maskene

I likhet med i 2015 er også årets tema «maskerade». Tidligere år har det blant annet vært «Great Gatsby» og «Las Vegas» som har skapt rammen for festaftenen.

– Maskerade er historisk noe man gjorde for å inkludere alle, uansett samfunnslag. Masken kunne bidra til å skjule den man egentlig var, men vi gjør det først og fremst fordi det er et inkluderende tema. Man trenger ikke kle seg så mye ut, alt man trenger er en maske, og så kan man komme i finstasen. Noen dropper også masken, det gjør heller ingenting.

Les om fjorårets arrangement her!

For Alapnes er det viktigst å skape en fin arena.

– Vi skal ha flere DJ-er og VJ-er, nedtelling og stor minglearena. For oss er det viktigste å skape en bra fest for alle som er del.