Maja gikk rett fra babybobla til første leseprøve på HT

Forestillingen «Operetten om Mack» har premiere 14. februar. Mandag møttes hele ensemblet for første gang til leseprøver på Hålogaland Teater.

FLERE FOR HVER DAG: Fra venstre: Jardar Johansen, Mari Lerberg Fossum og dramatiker Maja Bohne Johnsen, med sin tre måneder gamle sønn Georg Bernard.   Foto: Ronald Johansen

kultur

– Vi begynte vel å øve rundt den 3. desember, men det er først i dag at alle er samlet, sier Mari Lerberg Fossum, en av hovedrolleinnehaverne i stykket, til iTromsø.

«Operetten om Mack» forteller historien om da Bredrup-familien tok over Mack-bryggeriet i 1915. Fortellingen løper parallelt med Tromsøs fremvekst som by og hovedsete i Nord-Norge. Handlingen strekker seg fram til da Ølhallen åpnet i 1927.

Brått på med det heftigste

Rundt 30 skuespillere, dansere og musikere medvirker i forestillingen. Det stjernespekkede ensemblet inkluderer blant andre Kirsti Sparboe, Finn Arve Sørbøe, Jardar Johansen, Kristian Figenschow, Ingrid Evertsen, Elisabeth Moberg, Mari Lerberg Fossum og Reidar Sørensen.

– Det er veldig spennende, og deilig å få samlet hele gjengen på denne måten, sier Fossum.

ARBEIDER FREMOVER: Jardar Johansen og Mari Lerberg Fossum er to av skuespillerne i «Operetten om Mack» som har premiere 14. februar. Foto: Ronald Johansen 

 

Sammen med skuespiller Jardar Johansen har hun akkurat øvd på utdrag fra operaen «Carmen» idet iTromsø kommer inn i prøvesalen på Hålogaland Teater.

– Vi begynner hardt med operasang på morgenen. Det er brått på med det heftigste, sier Fossum.

Flere for hver dag

  Foto: Stein Sebastian Fredriksen/HT

 

– Det er artig å være med på nok et teaterstykke. Men det er mye nytt jeg må lære meg. Dette blir første gang jeg er med i en operette, sier Johansen.

En operette minner om en opera, men går for å være mindre svulstig og mer tilgjengelig.

– Det er spennende at det er en såpass stor produksjon med mange skuespillere. Det virker nesten som det blir flere involverte for hver dag som går, sier Johansen, og viser til manusforfatter Maja Bohne Johnsen, som akkurat kom inn døra med sitt nye barn.

– Jeg har vært litt i en babyboble siden denne karen ble født, men det er helt fantastisk å være her. Jeg har gledet meg veldig til å se alle aktørene samlet i dag, sier Johnsen.

Hun har skrevet manuset i samarbeid med Trond Lie, som også har regi på stykket.

Ser fremover

En av grunnene til at HT valgte å satse på forestillingen «Operetten om Mack» var fordi tidligere teatersjef Inger Buresund ønsket en oppfølger til Johnsens forrige suksess «Vestregata» fra 2016.

2. november i fjor fikk Buresund sparken av styret, men skuespillerne sier de ikke har merket noe til endringene i teaterets ledelse.

– Vi har ikke merket noe. Alt går som det skal her på teateret. Nå jobber vi bare fremover mot 14. februar, sier Mari Lerberg Fossum.