Solide boksviner

Trenger du tips til hvilken kartongvin du bør kjøpe? Da kan kanskje en av disse være noe for deg.

iTromsø vinekspert John Strandmo har sett på dunker denne uken.  Foto: Privat

kultur

Moden frukt

Nr. 28515

Barahonda Carro Organic Monastrell (rød)

Spania/Yecla/2017/14 prosent

Kr. 429,90 (bestilling)

Moden frukt 

 

Helt fra Pedro Candela startet vinproduksjon i 1850, gikk det hele 140 år før familien gjorde endringer. For 15 år siden ble det bygget ny vingård og Barahonda ble en realitet. I dag settes alt inn på å lage kvalitet – noe Carro er ett bevis på. Her hjemme har flaskevarianten slått godt an og nå er BiB-en her. Monastrell-druer fra 30 år gamle vinstokker. Dyp rød. Moden frukt, gode bæraromaer – blåbær og krekling – samt krydder og mørk sjokolade i åpningen. Moden og bløt på smak. Også noe vanilje. Gode syrer med noe tørrhet i finish. Til hvitt kjøtt. Svak femmer!

Terningkast: 5

Svart lakris

Nr. 94684

Lupi Reali Montepulciano d'Abruzo (rød)

Italia/Abruzzo/2017/12 prosent

Kr. 409,90 (bestilling)

 

Montepulciano-vin som er klar rød. Starter med et godt fruktpreg, noe bær, svart lakris og jord. Frukten vedvarer i smaken. Saftig med fin fylde. Mer bær og urter i en god finish. Noe restsødme – 6,5 g/l sukker. Til hvitt kjøtt og vilt. God pris!

Terningkast: 5

Sødmefull

Nr. 82412

Vajra Langhe Rosso (rød)

Italia/Piemonte/2016/13 prosent

Kr. 519,90 (basis)

Nebbiolo, Barbera og Dolcetto i forholdet 40/30/30. Vært via eldre fat. Dyp rød. Modent og sødmefullt fruktpreg samt bær og urter. Smaken er bløt, rund og sødmerik. Også god friskhet og fylde. Fine syrer som balanserer. God avslutning. Til hvitt kjøtt.

Terningkast: 6

Blomster

Nr. 22547

Chateau de La Greffière Mâcon la Roche Vineuse (hvit)

Frankrike/Burgund/2017/12,5 prosent

Kr. 509,90 (test)

Nyhet på polet. Chardonnay-vin som er gulgrønn. Dufter gule, melne epler, noe sitrus og blomster. Smaken er fruktig med syrer som balanserer. Passe fylde. Mineralsk i en tørr avslutning. Alene eller til sjømat. Svak femmer!

Terningkast: 5

Fruktig

 

Nr. 51949

Lady Riesling (hvit)

Tyskland/Rheinhessen/2017/9 prosent

Kr. 259,90 (basis) (2,25 liter)

En alkoholsvak Riesling som inneholder 40 g/l sukker. Det innebærer en god del sødme. Lys gul. Frukt og sitrus i nesen. Det fortsetter i smaken. Savner mer syre som kunne balansert det hele. Best alene – godt avkjølt – men vil matche sushi og fisk.

Terningkast: 4