Sparboe skadet – må trekke seg fra HT-forestilling

Under en uke før premieren på «Operetten om Mack», må Hålogaland Teater finne en erstatter.

Kirsti Sparboe er ute av Hålogaland Teaters storsatsning «Operetten om Mack».   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

kultur

14. februar skulle Kirsti Sparboe ha stått på scenen på Hålogaland Teater i «Operetten om Mack». På grunn av en skade må hun trekke seg fra forestillingen.

Det melder HT i en pressemelding fredag ettermiddag.


 

Det var på en prøve torsdag denne uka hun falt så pass uheldig at hun brakk overarmen. Det betyr at hun er satt ut av spill i noen uker, og at hun må trekke seg fra rollen som Agnes Mack.

– Kirsti er en tøff dame som vanligvis ikke lar seg stoppe av noe, men dette bruddet har satt en effektiv stopper for all aktivitet i noen uker. Det er tungt for henne å ikke kunne stå på scenen og vi føler med henne, sier teatersjef Ketil Høegh i pressemeldingen.


På tross av drama i kulissene lanserer HT vår-programmet

Etter en turbulent høst presenterte de nye kunstneriske lederne ved Hålogaland Teater vårprogrammet for 2019 mandag ettermiddag.

 

I MACK-STUA: Bak til venstre står dagens direktør i Mack, Harald Bredrup, og rundt ham står noen av skuespillerne som skal bringe historien om Mack-bryggeriet til scenen på HT. Fra venstre: Kirsti Sparboe, Ingrid Evertsen, Elisabeth Moberg, Mari Lerberg Fossum, Finn Arve Sørbøe og Jardar Johansen.  Foto: Ronald Johansen / iTromsø

 

Teateret er nå i gang med å finne en erstatter som kan overta rollen. Prøvene fortsetter som planlagt med sikte på premieren neste torsdag.

 – Det er klart vi er lei oss for å ha mistet Kirsti fra ensemblet, men vi er tross alt glade for at det går etter forholdene bra med henne. Det blir noen ekstra prøver med en ny skuespiller, men premieren kommer til å gå som planlagt, sier Høegh.

Kirsti Sparboe ber om ro så lenge hun er under behandling på sykehuset, melder HT.