Hun skal erstatte Kirsti Sparboe i «Operetten om Mack»

Under en uke før premieren på «Operetten om Mack», brakk Kirsti Sparboe armen. Allerede dagen etter satt erstatteren hennes på flyet til Tromsø.

TAR OVER Helle Ottesen, skuespiller og tidligere teatersjef ved Trøndelag Teater, tar over for Kristi Sparboe etter at hun torsdag forrige uke knakk armen.  Foto: Stein Sebastian Fredriksen, Hålogaland Teater

kultur

Hålogaland Teater (HT) opplyser at Kirsti Sparboe erstattes av skuespilleren Helle Ottesen. Hun debuterte i 1966 på Trøndelag Teaters scene, og har siden markert seg innen flere ulike former for musikkteater, deriblant operetter, rockmusikaler og kabaretforestillinger.

Takket ja med en gang

Torsdag forrige uke ble det klart at Sparboe måtte trekke seg fra rollen grunnet bruddskaden. Fredag ble Ottesen spurt om å erstatte henne.

- Den utfordringen tok hun på strak arm. Allerede lørdag satt hun på flyet til Tromsø, på vei til sin første prøve på operetten, forteller Anika Mackenroth, markeds- og informasjonssjef ved HT.

– Jeg var jo et helt annet sted da telefonen kom på fredag. Ja, da må jeg dra i morgen, tenkte jeg. Og så er det premiere på torsdag. Det kom jo litt brått på. Men så syns jeg at utfordringer er litt uimotståelige, sier Ottesen, som legger til at hun lett blir fristet til å si ja.

Nå skal Ottesen spille Agnes Mack, den sterke kvinnen bak familiebedriften L. Macks Ølbryggeri.

– Jeg gleder meg veldig til å møte ensemblet. Det skal bli moro å jobbe med nye folk, sier hun.

LES OGSÅ: Maja gikk rett fra babybobla til første leseprøve på HT

Spent på å besøke det nye teatret

Ottesen har vært i Tromsø tidligere, blant annet på turné med Trøndelag Teater i begynnelsen av 1980-tallet. Siden den gang har hun hatt et spesielt bilde av Tromsø i hodet.

I ettertid har hun vært innom Tromsø ved enkelte anledninger, og hun ser fram til å gjenoppdage byen.

– Her har det skjedd mye! Jeg er veldig spent på det flotte teaterbygget som jeg nå skal få lov å jobbe i.

Teatersjef Ketil Høegh er svært fornøyd med å ha kapret Helle Ottesen til rollen og mener teateret kan presentere erstatteren med stolthet.

– Helle har et langt liv i teateret bak seg, med mange store roller og strålende prestasjoner. Vi ser fram til at det nordnorske publikum skal bli bedre kjent med henne, sier han. 

LES OGSÅ: På tross av drama i kulissene lanserer HT vår-programmet