Pingvinrevyen feirer 30 år som revy med evigaktuelle tilbakeblikk

Det er ikke mange arbeidsplasser som har en egen revy. Det som startet som et arbeidsmiljøtiltak, har blitt en 30 år lang tradisjon ved sykehuset.
kultur

I 1989 ble Pingvinrevyen fremført for første gang. Målet var å skape en sosial arena for de ansatte på tvers av de forskjellige arbeidsområdene deres ved sykehuset.

– Jeg er jo som fersking å regne, og er ikke ferdig med rekrutten. Det finnes folk her som har vært med på revyen siden tidlig på 90-tallet, forteller revysjef Morten Jørgensen.

Tilbakelent tilbakeblikk

Da revyen fylt 20 år i 2009, gjenopplivet de det beste fra revyens den gang 20 år lange historie.

Årets revy, som har premiere på fredag, vil tilby noen gjensyn med tidløse publikumsfavoritter fra de siste ti årene.

– Vi har kost oss masse med å se opptak av revyen fra de siste ti årene. Man glemmer jo fort, så vi har måtte finne tilbake sketsjer og sanger som ikke krever for mye forklaring og påminning overfor publikum om hvorfor de er morsomme. Noen tema er heldigvis evig aktuell her i byen og det skal vi benytte oss godt av, sier Jørgensen.


«113»

Det skal likevel ikke bare være gamle sketsjer. Gjengen er i hardøving dagene før premièren, og det er ikke akkurat mangel på aktuelle temaer knyttet til arbeidsplassen som de kan harselere med.

– Det er alltid en forventning og et krav om at vi skal tulle og fjase litt med vårt eget lille samfunn her borte i Breivika, og det skal vi også. Mye av det som skjer her er bra mat for en revy. Vi har med en fra ambulansetjenesten som er med i «113», og da må vi jo nødvendigvis benytte oss av den muligheten, sier Jørgensen med et lurt smil.


Armer og bein

Det er rundt 40 personer i sving for å rigge opp og gjennomføre revyen i sykehuskantina som representerer mye av det forskjellige personellet ved sykehuset.

– Vi har per nå ingen leger med, men de er hjertelig velkommen til å slenge seg med om de har lyst, påpeker Jørgensen.

Reyven spilles i kantina på UNN klokka 20.00 lørdag til mandag og klokka 18.00 tirsdag. Premièren fredag kveld er utsolgt.