Ukas vinanbefalinger

Tre billige godbiter

Les ukas vinanbefalinger her!

iTromsøs vinanmelder John Strandmo i sitt naturlige habitat.  Foto: Privat

kultur

Deilige bærtoner

 

Nr. 104304

La Rioja Alta Lat 42 (rød)

Spania/Rioja/2014/14 prosent

Kr. 139,90 (bestilling)

Terningkast: 5


Som navnet sier er druene – Tempranillo (Tinto del Pais) – dyrket på 42. breddegrad. Her er vinmarkene beskyttet mot regnet fra nord og vokser i et belte kalt «the golden mile». Årgangen er av kontrollørene gitt betegnelsen «good», men her får du mye vin for en grei slump penger. Den er modnet 16 måneder på fat – også nye.

Denne, snart fem år gamle riojaen, er dyp rød. Deilige bærtoner, myk karamell, sjokolade, noe sødme og et behagelig eikepreg i duften. Smaken er bløt og frisk. God fylde med mer eik. Gode tanniner. Fin varighet. Nytes alene eller til lam og småvilt.

Moden frukt

 

Nr. 102413

Nudo Roero Arneis Malvira (hvit)

Italia/Piemonte/2017/12,5 prosent

Kr. 199,90 (bestilling)

Terningkast: 4


Arneis-vin som er strågul. Deilig åpning med moden frukt, blomster, epler og urter. Veldig frisk smak som etter hvert går over i en lett bitterhet. Det varer hele veien. Også sitrus og noe fylde. Grei avslutning. Alene eller til sjømat. Solid firer!

Fin bærduft

Nr. 34607

Domini Veneti Valpolicella Classico Superiore (rød)

Italia/Veneto/2016/13,5 prosent

Kr. 125,90 (basis)

Terningkast: 5


Syv deler Corvina samt Rondinella og Molinara. Har fått fire måneder på fat. Dyp rød. Fin bærduft, god frukt og urter. Frukten fortsetter i en saftig, bløt smak. Også mer bær og urter. Behagelige etterdønninger. Til hvitt kjøtt.

Lett animalsk

Nr. 104142

Il Monello Barbera del Monferrato (rød)

Italia/Piemonte/2015/13,5 prosent

Kr. 189,90 (bestilling)

Terningkast: 5


Barbera-vin som er klar, mørk rød. Fatlagret. Frukt, kirsebær, noe eik og urter i åpningen. Smaken er tørr og lett animalsk. Også mer bær og urter. Passe fylde. Lang avslutning. Vil matche hvitt kjøtt, men anbefaler fortsatt lagring i 2-3 år.

Sjokolade

 

Nr. 79152

Pablo Claro Tempranillo (rød)

Spania/La Mancha/2017/14 prosent

Kr. 129,90 (test)

Terningkast: 4


Ny Tempranillo-vin til en god pris. Tett rød. Deilige bærtoner, mørk sjokolade, alkohol og urter. Smaker byr på det samme. Fin tørrhet fra tanniner. Også fylde, noe sødme og mer urter. Avslutter med en del bitterhet. Enorm lengde. Til hvitt kjøtt.