Ukens vinanbefalinger:

Disse kan du kose deg med i helgen

John Strandmo har smakt seg fram og har en bunke ny vinanbefalinger å komme med også til denne helga.

iTromsøs vinanmelder John Strandmo i sitt naturlige habitat.  Foto: Privat

kultur

Grapefrukt og pære

 

Nr. 105336

Reyneke Organic Chenin Blanc (hvit)

Sør-Afrika/Stellenbosch/2018/13 prosent

Kr. 181,90 (bestilling)

Terningkast: 5


I vinverden snakkes det om at biodynamisk jordbruk er som en religion å regne. All dyrking av druer foregår i balanse med universet og blir, som i oldtiden, styrt av månens syklus og plantenes bevegelser. For Reyneke har det – bokstavelig talt – båret frukter. Denne er laget på Chenin Blanc. En del har vært på fat. Lys strågul. Finner god frukt – grapefrukt, pære, melne epler og tropiske innslag – samt blomster og sitrus. Passe fyldig i smaken. Mer sitrus, god frukt og mineraler. Gode syrer. Stor, tørr avslutning. Nytes til lyst kjøtt og skalldyr.

Tobakk

Nr. 105722

Audentia Reserva (rød)

Spania/Valencia/2014/13,5 prosent

Kr. 149,90 (bestilling)

Terningkast: 5

Likt med Tempranillo og Monastrell og to deler Cabernet Sauvignon. Rubinrød. Moden frukt – mot kompott – samt edle fattoner, pepper, tørt lær, sjokolade og en anelse tobakk. Smaken er bløt med syrer som balanserer. Også god frukt. En fyldig reserva med god lengde. Til en god biff og lam. Svak femmer! Kan lagres noe.

Blomster

Nr. 105724

Audentia Muscat Sauvignon Blanc (hvit)

Spania/Valencia/2017/11,5 prosent

Kr. 139,90 (bestilling)

Terningkast: 4


Seks deler Sauvignon Blanc og Muscat. En alkoholsvak hvit med en del restsødme – 6 g/l sukker. Lys gul. Noe anonym på duft, men finner tørkede og tropiske frukter. Mer frukt i smaken. Også blomster. Frisk med god lengde. Alene eller til en fiskerett. Sterk firer!

Krydderpreg

 

Nr. 40277

Alamos Malbec (rød)

Argentina/Mendoza/2017/13,5 prosent

Kr. 129,90 (basis)

Terningkast: 5

En godt priset Malbec-vin som er dyp rød. Modnet åtte måneder på brukte fat. Deilige bærtoner, godt krydderpreg, fat, noe lakris og plommer. Smaken er bløt hvor frukten og lakrisen går igjen. Frisk og fyldig med garvestoff som gjør godt. Sitter godt og lenge. Til hvitt kjøtt og vilt. Svak femmer!

Noe tropisk

 

Nr. 105717

Santa Julia Bueno Chardonnay (hvit)

Argentina/ Mendoza/2018/14 prosent

Kr. 126,50 (basis)

Terningkast: 5

Chardonnay-vin med høyt alkoholinnhold. Gulgrønn. Åpner fruktig med syrlige epler, pære, noe tropisk, sitrus, blomster og urter. Smaken er bløt og passe syrlig – sitron. Gir også det meste av det duften byr på. Tørrer i finish. Til hvitt kjøtt og fisk. Svak femmer!