HT «gir bort» teaterbilletter til storsatsingen «Operetten om Mack»

Med tre uker igjen av spilletiden, lokker Hålogaland Teater med et «to for prisen av én»-tilbud.

SKUFFER KRITIKERNE: «Operetten om Mack» har fått terningkast 4 i iTromsø, 3 i Nordlys og 2 i Dagbladet. Foto: Gisle Bjørneby/Hålogaland Teater 

kultur

I et innlegg Facebook skriver Hålogaland Teater at de «kliner til med et supertilbud på 'Operetten om Mack'. To for prisen av én – oss tromsøvenner imellom».

Tilbudet ble lagt ut på Facebook 8. mars, men var også på trykk i iTromsøs papirutgave torsdag 7. mars. Tilbudet varer til og med onsdag denne uka.

– Vi la ut dette tilbudet i vinterferien for å holde salget oppe mens folk var på hytta, sier Anika Mackenroth, markeds- og informasjonssjef på HT.


Underholdende lokalhistorie på HT

Hålogaland Teater spenner bestandig muskler når de setter opp musikkteater. «Operetten om Mack» er intet unntak.

 

Spilles i tre uker til

Regnskapet for fjorårets storsatsing, «Sykle i snøstorm», endte med et underskudd på 209.000 kroner. Ifølge direktør Beate Stang Aas solgte de mange billetter, men brukte mer enn ventet på markedsføring.


HTs storsatsing gikk på økonomisk smell

«Sykle i snøstorm» solgte mange billetter, men brukte mer enn ventet på markedsføring.

 

Den siste salgsrapporten for «Operetten om Mack» viser ifølge Mackenroth at HT har solgt og reservert 7.228 billetter, noe som tilsvarer et belegg på rundt 61 prosent.


Dagbladet-kritiker: – HT er i en kunstnerisk krise

Teaterkritiker Lillian Bikset mener Hålogaland Teater presterer på lavt nivå kunstnerisk. Svekkelsen startet ifølge Bikset lenge før Inger Buresund fikk sparken.

 

Det er tre uker igjen av spilleperioden og markeds- og informasjonssjefen håper at etternølerne skal komme seg på teateret før stykket tas av plakaten.

– Publikum gir unormalt mange veldig hyggelige tilbakemeldinger på forestillinga, og det er stående applaus nesten hver kveld. Det er morsomt når man tenker på at et par av anmeldelsene var veldig lunkne, sier hun.


Stevner Hålogaland Teater for retten og krever jobben tilbake

Ber om avskjedigelsen settes som ugyldig.

 

Kritiske teateranmeldere

TILBUD PÅ TEATERBILLETTER: Markeds- og informasjonssjef, Anike Mackenroth, sier at «2 for 1»-tilbudet på billetter ble lagt ut for å trekke folk til HT i vinterferien.   Foto: Ronald Johansen

«Operetten om Mack» har fått hard medfart fra teateranmelderne: Nordlys ga operetten terningkast tre, mens iTromsøs anmelder ga en firer. Klassekampen skrev at forestillingen var for episodisk og manglet en del fremdrift.

Dagbladets teaterkritiker, Lillian Bikset, ga operetten terningkast to og mener HT har levert svake kunstneriske prestasjoner i flere år.


 

Anika Mackenroth ønsker debatten om teaterets virksomhet velkommen.

– Det er ingenting som er bedre enn om folk gjør seg opp sin egen mening. Vi vil heller ha temperatur i debatten, enn ingen debatt, påpeker Mackenroth.


Så mange tromsøværinger var innom HT i fjor

Nøyaktig 54.939 personer løste billett til en HT-forestilling i løpet av 2018. Det er 628 flere enn året før.