Hålogaland Teater og Inger Buresund kom til enighet

– Partene har i dagens rettsmeklingsmøte inngått en avtale og løst saken i minnelighet, sier partene i en felles uttalelse.

Den siste forestillingen: Teatersjef Inger Buresund ønsket seg en oppfølger til suksessen «Vestregata» fra 2016, og inviterte forfatter Maja Bohne Johnsen til å skrive en ny forestilling som blir «Operetten om Mack». Dette var den siste forestillingen ved Hålogaland Teater Buresund annonserte før hun fikk sparken.  Foto: Ronald Johansen

kultur

Teatersjef ved Hålogaland Teater, Inger Buresund, ble 2. november 2018 avskjediget, og fratrådte sin stilling øyeblikkelig. Buresund ble ansatt i 2016, for en åremålsperiode på fire år, og skulle ha jobbet ved teateret ut 2020.


Buresund sparket som HT-sjef

– Hadde ikke i min villeste fantasi trodd at jeg skulle bli avskjediget, sier den sparkede teatersjefen.

 

Buresund mente seg urettmessig oppsagt, og ville bringe avskjedigelsen fra Hålogaland Teater for retten.

Tirsdag denne uka møttes Hålogaland Teater og Buresund til rettsmekling angående avslutningen av ansettelsesforholdet til den tidligere teatersjefen.


Stevner Hålogaland Teater for retten og krever jobben tilbake

Ber om avskjedigelsen settes som ugyldig.

 

Møtet resulterte i enighet.

– Partene har i dagens rettsmeklingsmøte inngått en avtale og løst saken i minnelighet. Forliket innebærer at avskjeden er trukket tilbake og at arbeidsforholdet er opphørt, sier partene i en felles uttalelse.


HT-styret jakter ny teatersjef mens Buresund forbereder søksmål

Fredag møttes styret i Hålogaland Teater for å starte arbeidet med å finne ny teatersjef. Samtidig jobber tidligere teatersjef Inger Buresund og hennes advokat med et søksmål rettet mot teateret for urettmessig oppsigelse.

 

Utover dette ønsker partene ikke å kommentere saken.


Bråket på Hålogaland Teater

HT-eiere håper på snarlig løsning på konflikten

Hålogaland Teater står uten teatersjef etter at Inger Buresund fikk sparken. HT-eierne har tillit til at styret rydder opp i konflikten og finner en erstatning, men håper at det ikke tar for lang tid.