Lager minifestival for ungdom: – Regner med det blir stappfullt

I begynnelsen av april går ungdomsarrangementet Lyst av stabelen, og arrangørene lover heftige konserter.

UNGDOMSARRANGEMENT: Fra venstre: Erling Solvang – fagleder Fritid i Tromsø kommune, Agnes Ima Bassi og Sakiya Kabaway – Storgata Camping, Magnus Hermansen – styreleder i Lyst, Isak Harbitz – prosjektleder Buktafestivalen.  Foto: Trond Karlstrøm

kultur

– Dette blir det feteste arrangementet for ungdom noensinne i Tromsø, hevder Erling Solvang, fagleder i Fritid, Tromsø kommune.

Han er en av folkene som står bak konsertarrangementet Lyst som finner sted fredag 5. og lørdag 6. april på Storgata Camping.

Arrangementet er et samarbeid mellom Tromsø kommune, Buktafestivalen, Ungdommens Kulturmønstring (UKM) og Ung Kulturrabatt, og vil være gratis for publikum.


Tromsø-artist klar for Roskilde-festivalen

– Mitt største publikum så langt.

 

Artister og band fra regionen

Arrangementet skal vise fram unge band og artister fra regionen, og arrangørene sier at det blir god stemning.

– Vi vil gi ungdom et godt kulturtilbud, som de selv kan være med å arrangere, og det vil være masse artige ting som skjer under Lyst, sier Solvang.

I løpet av helga skal det blant annet være konserter med band som deltar i UKM Rock og Bukta Battle.

– UKM Rock er de beste unge rockebandene fra regionen, som kommer til Tromsø for å spille om å komme seg videre til finalen i Trondheim, sier Solvang.

I tillegg er det konserter med lokale artister. Fredag 5. blir det hiphop-konserter med KARL, Viljar Broks og Philip Emilio, mens det lørdag blir konserter med bandene Jadudah og Resirkulert.


 

Unge arrangørtalenter

Selve arrangementet settes i stand av ungdom gjennom Arrangørverkstedet, som er et samarbeid mellom Buktafestivalen og Tromsø kommune. En hensikt er å utvikle lokale talenter, ifølge Solvang.

– Det er veldig gøy å jobbe med ungdom. Gir man ungdom ansvar, tar de det på strak arm. De er råere enn man tror, sier Solvang.

Styreleder for Lyst, Magnus Hermansen (19) har vært involvert i prosjektet siden i fjor høst. Til tross for sin unge alder har han allerede en del erfaring med frivillig arbeid og lokale arrangement. Sammen med resten av styret har han stått bak det meste av planleggingen.

– Etter hvert som prosjektet har utviklet seg, har det bare blitt mer og mer ansvar på meg, så dette er nok litt utenfor komfortsonen min, men det er veldig spennende å jobbe med dette, sier Hermansen.


Steinar Albrigtsen:

Da «kongen» møtte The Man in Black

På begynnelsen av 90-tallet gikk det meste riktig vei for Steinar Albrigtsen: Debutplata solgte til diamant, han fikk gode kritikker, «erobret» Rockefeller i Oslo, ble kåret til «countrykongen» i nord og fikk møte «kongen av country»: Johnny Cash.

 

Bukta Battle

Isak Harbitz fra Buktafestivalen sier at også de arbeider for å fremme lokale talenter, både på scenen og som arrangører.

– Det er viktig å lete etter talenter fra hele regionen, sier Harbitz.

I år arrangeres for første gang bandkonkurransen Bukta Battle som en regional konkurranse. Band fra både Finnmark og Troms skal møtes og kjempe om å vinne blant annet en spillejobb på Buktafestivalen. Denne gangen skal også hele konkurransen finne sted på Lyst-arrangementet i april.

– Vi synes det var en god idé å ha en stor «happening» i stedet for flere små, slik vi har gjort det tidligere, sier Harbitz.

Delfinalen for Tromsøband er planlagt til fredag 5. april, mens regionfinalen er dagen etter.

Hele Lyst-arrangementet finner sted på Storgata Camping som kan ta imot rundt 350 publikummere.

– Det er veldig kult av Storgata Camping å stille med lokaler til dette, sier Harbitz.


Pingvinrevyen feirer 30 år som revy med evigaktuelle tilbakeblikk

Det er ikke mange arbeidsplasser som har en egen revy. Det som startet som et arbeidsmiljøtiltak, har blitt en 30 år lang tradisjon ved sykehuset.

 

– Viktig å bidra til kulturelt liv

Lyst skal arrangeres på utestedet Storgata Camping, hvor Agnes Ima Bassi er eventansvarlig.

– Det er viktig for oss å bidra til kulturelt liv, og musikk er viktig i Tromsø. Vi gleder oss til konsertene, sier Bassi.

Utestedet skal fremdeles selge alkohol under konsertene, men med noen endringer på konsertdagene. Bassi garanterer at det vil være et klart skille for hvor alkohol vil serveres under konsertene.

– Det vil være to områder i lokalene som skal holdes strengt adskilt av vakter. Det vil ikke være mulig å kjøpe eller drikke alkohol i publikumsområdet for konsertene, sier Bassi.

– Ungdom vil ikke komme i kontakt med alkohol på dette arrangementet, legger Solvang til.

Solvang og Hermansen forventer at konsertlokalene vil fylles kjapt til konsertene.

– Jeg regner med det blir stappfullt, så man bør være tidlig ute, sier Solvang, som sier de også planlegger å streame arrangementet på nett.

– Vi håper folk begynner å glede seg allerede, vi tror dette blir et av Tromsøs kuleste arrangementer, legger Hermansen til.