Norsk musikk i Domkirka: – Vi lover høy sjarmfaktor

Lørdag 30. mars har Tromsø orkesterforenings Guttemusikkorps konsert i Domkirka.

ØVER TIL KONSERT: 30 barn mellom 7–18 år har øvet målrettet fram mot konserten i Domkirka 30. mars. FOTO: Nina Therese Bakke 

KORPSKONSERT: 30 barn mellom 7–18 år har øvet målrettet fram mot konserten i Domkirka 30. mars. FOTO: Nina Therese Bakke 

kultur

Konserten er arrangert i forbindelse med prosjektet #hørnorsk av NOPA, Norsk forening for komponister og tekstforfattere. Dirigent i TOF Guttemusikkorps, Nina Therese Bakke, er stolt over å ha fått støtte fra NOPA til konserten.

– Støtten gir oss mulighet til å gjennomføre en konsert av en mer seriøs karakter enn vi har råd til ellers. Vi har øvet målrettet siden jul, og som dirigent gleder jeg meg til å vise fram hva vi har fått til.

Norsk musikk

Tanken bak NOPAs prosjekt #hørnorsk er å løfte fram og fremme norsk musikk.


Bybildet:

«Slaget» på St. Hanshaugen

Selv om gutters trang til å samle seg i guttegjenger stort sett er harmløs, kan det få uventede utfall.

 

– Vi har valgt ut 8 verk skrevet av norske komponister. Vi skal blant annet spille verket «A North-Norwegian Fantasy» av komponisten Torstein Agaard-Nilsen fra Kabelvåg og «Vidda» signert Ole Edvard Antonsen. I tillegg har vi med oss Tromsø Brass på scenen som skal spille fire låter. Deres bidrag vil være av en mer internasjonal karakter, sier Bakke.

Ikke bare for gutter

Selv om korpset har navnet Guttemusikkorps, er ikke korpset kun for gutter.

– Navnet er fra 1905 og speiler ikke korpset slik det er i dag. Korpset består av barn i alderen 7–18 år, både gutter og jenter og de midt imellom.

Konserten vil ifølge Bakke var i litt over en time.


Konservatoriet vil vise seg fram med musikkfestival over fire dager

Musikkonservatoriet arrangerer festivalen Vårlyd for andre året på rad.

 

– Det er i hovedsak klassisk musikk vi skal spille, men det vil rocke litt også. Barna må få lov til å lage litt høy lyd når de skal vise seg fram. Jeg kan love høy sjarmfaktor.