Ukens vinanbefalinger:

En forsmak av påske

Det er en liten stund igjen til påske, men allerede nå kan man begynne å planlegge innkjøp.

PÅSKEKOS: Mange forbinder påske med skitur, andre med vin og noen med begge deler.   Foto: Illustrasjonsbilde: Berit Keilen / NTB scanpix

kultur

Aner noe pære

 

Nr. 100776

André Brunel Le Mistral Chardonnay (hvit)

Frankrike/Rhône/u.å./13,5 prosent

Kr. 419,90 (basis)

Terningkast: 5


Brunel-familien har holdt det gående siden 1700-tallet og er av de mest respekterte i appellasjonen Chateauneuf-du-Pape – et område som ble beplantet i 1889. Totalt eies 40 hektar vinmarker – alt med gamle vinstokker. André Brunel overtok i 1971 og under ham er vinhuset Les Cailloux blitt meget velrenommert.

Denne endruevinen er lys strågul. Åpner med gule, melne epler, noe blomster, treverk, sitrus, mineraler og fersken. Smaksmessig er dette ok. Aner noe pære, mer eple og sitrus. Frisk og syrlig med ditto fylde. Fedme i en innbydende finish. Alene eller til sjømat.

Gode krydder

Nr. 11134

André Brunel Signature Series Côtes du Rhône (rød)

Frankrike/Rhône/u.å./13,5 prosent

Kr. 469,90 (basis)

Terningkast: 5


Laget på Grenache og Syrah. Noe er fatmodnet i ni måneder. Mørk rød. Mørke bær, noe frukt – også tørkede – samt gode krydder, urter og tørt lær. Mer frukt i en fyldig og rund smak. Balansert med gode garvestoff og noe jord. God lengde. Til påskelammet. Vil også tåle hvitt kjøtt. Solid femmer!

Deilig bærpreg

Nr. 103469

Homage Garnacha (rød)

Spania/Cebreros/2017/14,5 prosent

Kr. 479,60 (bestilling)

Terningkast: 5


En BU-vin som er verdt å vente noen dager på. Kun brukt Garnacha-druer. Klar, dyp rød. Deilig bærpreg, blomster, lakris, noe røyk og jord. Smaken går i tillegg mot frukt og urter. Frisk med god fylde. Lakrisen fortsetter i en lang avslutning. Nytes til hvitt kjøtt og småvilt.

Sødmefull

Nr. 55013

Portuga (rød)

Portugal/Lisboa/2017/12,5 prosent

Kr. 379,90 (basis)

Terningkast: 4


Fått ny design. Laget på fem druer – mest Castelao og Touriga France. Er modnet 3-4 måneder på eikefat. Dyp rød. Sødme fra frukt, mørke bær, eik og urter. Smaken er også sødmefull – ikke minst på grunn av 12,5 g/l sukker. Samtidig balansert med greie syrer og noe tanniner. God lengde. Til hvitt kjøtt. God pris.

Fruktig smak

 

Nr. 48973

Zaccagnini Cantina Rossa Montepulciano d'Abruzzo /rød)

Italia/Abruzzo/2017/12 prosent

Kr. 459,90 (basis)

Terningkast: 4


Montepulciano-vin som er klar rød. Deilige bærtoner, gode krydder og en anelse urter i åpningen. Fruktig smak med en del tanniner som tørrer. Frisk med mer bær og urter. God varighet. Har smakt bedre årganger av denne. Til hvitt kjøtt eller alene. Sterk firer!