Tromsøregissør til Det kongelige Teater i København

Torsdag ble Sigrid Strøm Reibo (36) fra Tromsø presentert for dansk presse når høstprogrammet til Det kongelige Teater i København offentliggjøres.

PRISVINNER: Sigrid Strøm Reibo har vunnet mange teaterpriser. Her får hun Heddaprisen 2017 for årets beste regissør under prisutdelingen i Oslo Nye Teater. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix 

kultur

Det skriver Aftenposten. Fra høsten skal Reibo være fast tilknyttet teateret, omtalt som Danmarks viktigste og største, i to år.

– Det kom som en overraskelse at de ville ha meg, sier Sigrid Strøm Reibo til Aftenposten.


Kommunens kultursjef Lisa Hoen skifter jobb

I august forlater Lisa Hoen stillingen som Kultur- og idrettssjef i kommunen og går inn i et vikariat som administrerende leder ved Nordnorsk Kunstmuseum.

 

Vunnet mange priser

Reibo har regiutdanning fra Litauen og Århus, før hun i 2006 begynte på mastergraden i sceneinstruksjon i Moskva. Hun har vunnet den norske teaterprisen Hedda 2012 for beste regi ved Rogaland Teater og Hålogaland Teater. Hun vant samme pris i 2017 for teaterstykker på Rogaland Teater og Nationaltheatret. Reibo har også vunnet Hedda-prisen i 2017 for beste scenetekst og Teaterkritikerprisen i 2013.

Nå ser hun fram til å komme i gang i Danmark.

– Jeg synes det er superspennende, veldig gøy, sier Reibo, som skal flytte til København med sin samboer.

Ifølge Aftenposten fikk Reibo allerede høsten 2017 telefon fra teatersjefen i København. Det første hun skal regissere ved Det kongelige Teater blir en kjærlighetshistorie med blodig slutt når grekere, trojanere og amasoner slåss mot hverandre i Heinrich von Kleists stykke «Penthesilea».

Reibo skal i første rekke bo i Danmark i to år, og i løpet av denne perioden skal hun sette opp to til tre forestillinger i året på teateret.

– Det blir gøy å bli bedre kjent med teateret, og det er gøy å høre til et sted, sier Reibo. Hun sitter også i det danske teaterets dramaturgiat, og skal være med å bestemme teaterets repertoar.


Camilla fra Tromsø vant pris i Los Angeles for debutfilm

Kortfilmen «Elsker deg til døde» ble i forrige uke hedret under Golden State film festival.

 

Lyst på nye utfordringer

Reibo sier til Aftenposten at hun også har lyst til å jobbe med film og TV.

– Det har jeg absolutt lyst til. Å lage en dramaserie hadde vært gøy. Jeg har alltid likt å prøve meg på nye ting. For eksempel gjorde jeg åpningsseremonien til ungdoms-OL på Lillehammer i 2016 med 700 aktører på en snøscene. Det var en lærerik opplevelse, og veldig, veldig langt fra åtte uker prøving og feiling med fire-fem skuespillere i et tørt, varmt rom, sier hun til avisa.

Reibo har tidligere studert i Århus i Danmark, og ser fram til å bo i København.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med danskene. København er en fantastisk by. Den er litt større enn Oslo, og det er litt mer som skjer, sier Reibo, og fortsetter:

– Jeg gleder meg til å sette i gang med to år i Danmark, det blir topp.