Få ukens vinanbefalinger her

Tørt lær, kaffe, vanilje og urter. La deg friste av ukens utvalgte viner her.

Illustrasjonsbilde  Foto: Frank May / NTB scanpix

kultur

Modent preg

 
 • Nr. 94225
 • Charles Smith Velvet Devil Merlot (rød)
 • USA/Washington/2016/13,5 prosent
 • Kr. 164,90 (bestilling)
 • Terningkast: 5

Charles Smith var tidligere kjent som manager for velkjente, skandinaviske rockeband. Men da interessen for vin ble større, tok amerikaneren et valg og dro hjem til California. Siden 1999 har han bygd opp sitt varemerke. Denne er laget på mest Merlot samt Cabernet Sauvignon og Malbec. Modnet ti måneder på fat – også nye.

Mørk rød. Har et modent preg av bær og plommer. Også tørt lær, kaffe, vanilje og urter. Saftig smak med mer frukt og bær. Tobakk og eik er også på plass. Konsentrert helt til slutt. Til grillmat.

Anelse tobakk

 
 • Nr. 94223
 • Charles Smith Boom Boom Syrah (rød)
 • USA/Washington/2016/13,5 prosent
 • Kr. 199,90 (bestilling)
 • Terningkast: 5

Her dominerer Syrah-druen med en liten del Viognier. Ingen fatkontakt. Mørk rød. Dufter pepper, mørke bær, modne plommer, krydder generelt og en anelse tobakk. God, sødmefull smak med frukt og treverk. Gode tanniner og fin fylde. Behagelig ettersmak. Kan nytes til et godt stykke kjøtt – gjerne vilt.

Paprika

 
 • Nr. 94224
 • Charles Smith Chateau Smith Cabernet (rød)
 • USA/Washington/2016/13,5 prosent
 • Kr. 229,90 (bestilling)
 • Terningkast: 6

Åtte deler Cabernet Sauvignon samt Petit Verdot og Syrah. Lagret ti måneder på fransk eik – også nye. Dyp rød. Kirsebær, solbær, paprika, sødme, sjokolade, noe lær og treverk. Bærpreget fortsetter i en fruktig sak. Gode tanniner og vanilje. God lengde med mer frukt. Til lam og en god biff. Svak sekser!

Melne epler

 
 • Nr. 94222
 • Charles Smith Eve Chardonnay (hvit)
 • USA/Washington/2016/13,5 prosent
 • Kr. 164,90 (bestilling)
 • Terningkast: 5

En Chardonnay-vin som har en fin, gul farge. Finner gule, melne epler, nype, pære, roser, mineraler og honning i en kompleks duft. Smaken er bløt med god frukt. Frisk og tørr. Fin fylde. Avslutter mineralsk. God lengde. Alene eller til sjømat og hvitt kjøtt.

Litt oljete

 
 • Nr. 94221
 • Charles Smith Kung Fu Girl Riesling (hvit)
 • USA/Washington/2017/12 prosent
 • Kr. 164,90 (basis)
 • Terningkast: 5

Kun brukt Riesling-druer. Lys strågul. Finner grønne, syrlige epler, sitrus, krydder og mineraler. Også litt oljete i duften. Moden frukt i en god smak. Også det duften gir. Frisk og fyldig med mineraler i en lang ettersmak. Til sjømat og sushi. Sterk femmer!