Inviterer til debatt og fest på «Yttersia»

Ordførerkandidatene er blant gjestene når Kvaløy-bygda ønsker hele Tromsø velkommen.

KLAR FOR FEST OG DEBATT: Christina Wegener, Irene Larsen og Bi Haavind arrangerer lørdag Ersfjorddagen for åttende gang. Fra morgenen til sent på kveldstid blir det kultur, politikk, idrett og fest i den idylliske bygda på Kvaløya. Foto: Helge Skog 

kultur

For åttende gang går minifestivalen Ersfjorddagen av stabelen førstkommende lørdag. Arrangementene starter med barneteater på formiddagen, og rundes av med bryggefest på kvelden.

– I tillegg til å vise fram bygda vår, vil vi i Ersfjorddagen tilby et godt kulturgram, og debatt med samfunnsaktuelle debatter, sier Irene Larsen.

– Vi inviterer hele Tromsø, og forventer storinnrykk av folk i alle aldre, sier Bi Haavind – og forteller at Ersfjorddagen tidligere år har samlet godt over tusen mennesker.


Arrangerte Ersfjorddagen:

– Det var skikkelig «pessvær», for å si det mildt

Rundt 700 mennesker deltok på Ersfjorddagen lørdag.

 

– Tidenes distriktsdebatt i Tromsø

Innimellom konsert, teater, bokbad og fest idrett inviteres det til politisk debatt ledet av ordfører Kristin Røymo.

Deltakerlista består av ordførerkandidatene Hans Petter Kvaal (H) og Gunnar Wilhelmsen (Ap), pluss samfunnsdebattanter fra Tromvik, Sommarøya og Ersfjordbotn.

– Disse er aktive i sine utviklingslag, og Paul Jensen er aktiv i Kystfiskarlaget. Vi har bred politisk spredning på deltakerne, og legger ikke opp til ordførerduell, men ønsker politikere i konstruktiv samtale om yttersida, sier Haavind.

MØTES TIL DEBATT: Ordførerkandidatene Gunnar Wilhelmsen (Ap) og Hans Petter Kvaal (H) skal diskutere distrikts-Tromsø på Ersfjorddagen lørdag. Foto: Ronald Johansen 

 

– Vi vil vite hva Tromsø kommune vil med yttersida. Dette blir tidenes debatt om distrikts-Tromsø, sier Larsen.

Samferdsel og miljø som tema

Kystfiske kontra oppdrett blir ett av temaene som skal takles av politikere og folket fra «Yttersia».

– Yttersida er stor, og et viktig område for verdiskapninga i Tromsø. Så samferdsel og miljø er spørsmål som mange er engasjerte i, sier Haavind.

– Veien ut til Tromvik, som er utrolig viktig for fiskerinæringa, og trafikksikkerhet vil være naturlige spørsmål. I tillegg har bygda vår opplevd et enormt oppsving i turismen, som vi er glade for, men vi mangler infrastrukturen som legger til rette for dette i framtida, sier Larsen.

YTTERSIDA: Stort sett hele den lille bygda Ersfjord på Kvaløya skal tas i bruk under arrangementene lørdag. Foto: Privat 

 

Hav, «fesk» og kjærlighet

Forfatter Lene Westerås har fått jobben med å intervjue Tromsøs eneste bokaktuelle avistegner, som en innledning på kveldsprogrammet.

– Vår lokale helt Odd Klaudiussen skal bokbades, som et lite vorspiel til konserten med Evert Taube-musikk, og bryggefesten, sier Larsen.

I tillegg til Taube, blir det tidligere på dagen servert lokal og kortreist musikk i form av bandet Opphav.

– Havet, «fesken», livet og kjærligheten er ett sammenhengende tema for oss. Opphav er kjent både for sitt engasjement for blant annet miljøet og kysten, sier Haavind.

60-årsdagen til det lokale idrettslaget Blåmann skal også feires under Ersfjorddagen.

– Det vil være masse aktivitet på kunstgressbanen, klubbhuset og skateanlegget. Blant annet det tradisjonelle løpet opp til Nattmålsfjellet, sier Christina Wegener.


Kommentaren

På yttersida av fornuften

Raseringen av Kvaløyas siste utpost er grotesk og ubegripelig.