To tromsøkvinner nominert til teaterpris

Tamba sin rolle som Girl i David Bowie-musikalen «Lazarus» som nå settes opp på Det Norske Teatret i Oslo har vært hyllet av kritikerne. Nå er hun nominert til Heddaprisen.

NOMINERT: Mimmi Tamba er nominert til Heddaprisen i kategorien Beste kvinnelige skuespiller/medspiller. Foto: Erik Berg/Det Norske Teatret 

kultur

«Herregud!! Så sykt! Jeg har blitt nominert til Hedda for beste kvinnelige skuespiller/medspiller!», skriver Tamba selv på sin facebookprofil tirsdag.

Etter premièren på musikalen tidligere i mai ble Tambas innsats, og da spesielt fremførelsen av «Life on Mars» trukket fram som noe av det beste ved forestillingen i anmeldelser både i VG, NRK og Dagsavisen.

– Det er mange som har forskjellige meninger om hva og hvem jeg er. Slik jeg ser det er jeg en jente i Newton (forestillingens hovedperson) sitt hode som han har funnet opp. En slags fantasifigur som oppstår i drømmene hans og representerer håp, sa Tamba om rollen sin i et intervju med iTromsø etter premièren.

I kategorien Beste kvinnelige skuespiller/medspiller må Tamba kjempe mot Stine Fevik, som er nominert for rollen som Stella Kowalski i «Sporvogn til begjær» og Anne Krigsvoll for rollen som en fremmed i «Meg nær».


Tromsøregissør til Det kongelige Teater i København

Torsdag ble Sigrid Strøm Reibo (36) fra Tromsø presentert for dansk presse når høstprogrammet til Det kongelige Teater i København offentliggjøres.

 

Sistnevnte stykke, «Meg nær», er regissert av Sigrid Strøm Reibo fra Tromsø. Hun er nominert til Heddaprisen i kategorien Beste regi.

Beste regi: Sigrid Strøm Reibo fra Tromsø er nominert til Heddaprisen i kategorien Beste regi, for stykket «Meg nær». Foto: Terje Pedersen/NTB scanpix 

«Lazarus» er skrevet av David Bowie og Enda Walsh, og regien er ved Anders T. Andersen. «Lazarus» er også nominert til Heddaprisen, i kategorien Årets forestilling. Der må den kjempe blant annet mot «Ways of Seeing», som ble satt opp på Black Box Teater i fjor, og som ble vist under Vårscenefest i Tromsø i begynnelsen av mai.

Ingen HT-forestillinger er i år nominert.