Deltar i Tromsøs «verste» bryllupsbilde: – Det der er oss i et nøtteskall

Tom Arne og Grete Iren Hermansen giftet seg i all hemmelighet. Da de ble fotografert i Folkeparken måtte de gjøre det med en ironisk distanse.
kultur

iTromsø kårer byens «verste» bryllupsbilde, hvor folk kan sende inn sitt bryllupsbilde som enten er tøysete, kleint, fælt, dårlig utført eller noe helt annet. Vinnerparet som stemmes fram vinner en ny photoshoot, ikke nødvendigvis i brudekjolen, men nye, fine portretter av deg og din utkårede i tillegg til en middag på Emmas Drømmekjøkken for to.


iTromsø kårer byens «verste» bryllupsbilde

Er ditt bryllupsbilde av det litt mer pinlige, stygge, rare eller harrye slaget? Fortjener dere en sjanse til å få et nytt, ordentlig portrett? iTromsø skal kåre byens «styggeste» bryllupsbilde.


Ekteparet Hermansen faller åpenbart inn i den humoristiske kategorien. De gikk for latter og glede da de ble fotografert i Folkeparken 25. mai i år 2000 av Dagfinn Rasmussen, en god venn av ekteparet.

– Det var ingen spesiell idé eller tanke bak bildet. Vi hadde heller ikke tenkt at det skulle være det offisielle bildet fra bryllupet. Vi bare tullet rundt og tok masse bilder, så fant vi ut at det var artig å gjøre. Tom Arne tok meg på puppene og vi holdt på å flire oss i hjel, som du kanskje ser på bildet.

Humor og glede

Tom Arne og Grete Iren giftet seg i hemmelighet hos sorenskriveren og hadde kun invitert noen få venner i bryllupet.

– Siden vi giftet oss i all hemmelighet hadde vi ikke noe takkekort eller lignende.

De ønsket at bildet skulle vise «dem».

– Vi ville at bryllupsbildet skulle være som vi er. Det der er oss i et nøtteskall og et symbol på humor og glede, noe som gjenspeiler hvordan vi er både for hverandre og de som kjenner oss.


«Drop in»-bryllup gjør det lettere å gifte seg

I fjor var det kun 107 kirkelige vielser i Tromsø kommune. Nå gjør kirka det enklere å gå til alters med sin hjertes utkårede.

 

Masse selvironi

Bildet henger nå på et av kjøkkenskapene hjemme hos ekteparet.

– Dersom dere vinner og får en ny mulighet til å ta et bilde – hva vil dere da gjøre?

– Det har jeg ikke tenkt på, trolig vil vi gjøre akkurat det samme. Vi hadde i alle fall ikke gjort noe seriøst, det måtte vært i vår ånd med humor og masse selvironi.

– Både bryllup og bryllupsbilder kan noen ganger bli litt kleine. Det var ikke dere redd for?

– Nei, vårt bryllup var hysterisk morsomt, ikke kleint – for å si det sånn, sier Hermansen og ler.


Drop-in-bryllup: Ståle (49) og Berit (53) er første par ut i Tromsø

Samboerparet Berit Fredriksen (53) og Ståle Andersen (49) ønsket seg ikke noe prangende bryllup, så da muligheten for drop-in-vielse i domkirka dukket opp, slo de til.


Slik deltar du

Vil du være med i konkurransen og sende inn ditt bilde? Slik deltar du:

Har du et bilde du mener er så «ille» at det fortjener å være med i kåringen? Send det som vedlegg i jpg-format til:

marianne@itromso.no innen 20.august.

Dersom du sender inn et bilde, takker du også ja til at bildet publiseres på våre plattformer og du må gjøre deg tilgjengelig for en kommentar.

PREMIE: Vinnerparet som stemmes fram vinner en ny photoshoot, ikke nødvendigvis i brudekjolen, men nye, fine portretter av deg og din utkårede i tillegg til en middag på Emmas Drømmekjøkken for to.