Oppgraderte kinoen: – Skal sitte bedre enn i sofaen hjemme

Aurora kino fokus har i det stille skiftet ut hele innredningen i sin luksussal og tilbyr nå filmopplevelser i helt nye og bekvemme omgivelser.

KOMFORTSONE: Kinosjef Frank Bakkemo koser seg på bakerste rad i luksussalen på Aurora kino fokus. Salen er helt ommøblert og har fått flunkende nye skinnstoler. 

kultur

Kunne du tenke deg å betale en femtilapp ekstra for kinobilletten din?

Aurora kino fokus håper i hvert fall det, for de siste ukene har hele sal 6 – luksussalen – og tre rader i de to største salene – fått nye gigantiske skinnstoler med fotstøtte og lenbare rygger.


Snart kan du se kino i elektriske luksusstoler, men det vil koste: – Kan bli et tillegg på 40–50 kroner

Til premièren på «Løvenes konge» 17. juli håper kinosjef Frank Bakkemo kinogjengere kan nyte filmen i kinoens nye luksusstoler.

 

Investert 1,5 millioner

– Vi har investert cirka 1,5 millioner kroner i ombygging og ny innredning, forteller kinosjef Frank Bakkemo mens han viser fram de nye stolene.

Hele amfiet i sal 6 er bygget om for å få plass til de nye stolene. I mellomrekka og første rad i sal 1 og i mellomrekka i sal 2 er de gamle stolene fjernet og de nye, gigantiske skinnstolene montert.

FRA 43 TIL 22: Luksussalen er blitt enda mer luksuriøs etter at de tidligere stolene ble kastet ut og helt nye løftet inn. Stolene er bredere, dypere og har større bord, forteller kinosjef Frank Bakkemo. 

Ifølge kinosjefen er investeringen en satsing for å møte nye krav fra publikum.

– Folk etterspør bedre komfort når de går på kino, og med de nye stolene skal du sitte bedre enn i sofaen hjemme, sier han.

Stolene det er snakk om er noen skikkelige beist – de er neste dobbelt så store som de vanlige stolene. Ved hjelp av elektroniske kontroller kan man lene stolen tilbake, og man kan også få en behagelig forlengelse av stolen til å kunne hvile beina på.


Bruker to millioner kroner på billige kulturtilbud til ungdom i 2019: – Lover godt for kulturbyen Tromsø

Tromsø kommune har tildelt to millioner kroner for å øke kulturtilbudet til de unge. Nå vil Tvibit kartlegge hva ungdommen ønsker at pengene skal brukes på.

 

Populære seter

Bakkemo sier at kinoen har vært på besøk på andre kinoer som har gjort lignende investeringer. Tilbakemeldingene derfra er unisone.

– Alle melder om at luksusstolene er det som går unna først. Folk er villige til å betale ekstra for bedre komfort, sier han.

På Aurora kino fokus ble også luksussetene de første som ble utsolgt da billettene til den nye «Løvenes Konge»-filmen ble lagt ut.

HEKTISK: Også sal 1 og 2 har fått delvis nye luksusstoler på første rad samt mellomrekka. Stolene er klare til bruk til onsdagens premiere på «Løvenes konge». 

 

I luksussalen er stolene svarte, mens de er røde i sal 1 og 2.

Fra før var det 43 stoler i sal 6, mens det med de nye stolene er 22 seter.


Fri for strøm i sentrum? Her kan du lade telefonen

Tromsø bibliotek og byarkiv har satt opp en ladeboks med ladestasjoner.

 

Satser på bedriftsmarkedet

En annen forskjell er at stolene i luksussalen har flere funksjoner.

– Blant annet har stolene USB-ladere i armlenet slik at man kan koble til PC eller nettbrett, forteller Bakkemo.

Tanken er nemlig at salen også skal kunne brukes til andre ting enn filmvisning. Seminarer, forelesninger og andre lignende arrangement vil bli en viktig del av økonomien til kinoen.

– Vi kommer til å satse aktivt og promotere salen overfor bedriftsmarkedet. Sal 6 vil være et utmerket sted å ha eksempelvis kick-off og andra happenings for bedriften, påpeker kinosjefen.