Tvibit vil engasjere ungdom til å dele bilder av virkeligheten

Tvibit vil se mer av virkeligheten blant ungdom i Tromsø, derfor har de nå kjørt i gang en bildekonkurranse på sosiale medier.

DELTAKERE: Til nå er det bare fire som har brukt #detteertromsø på Instagram. Her er et av bildene deltakerne har delt.   Foto: Privat

kultur

Tvibit har fokus på unge mennesker mellom 15 og 30 år, og på huset er de opptatte av kultur og kreativ virksomhet. De jobber for å engasjere og inspirere ungdom. Nå ønsker de å se mer av den virkelige hverdagen blant de unge på sosiale medier.


Sommerens aktivitetstilbud til unge:

– Tror aldri det har skjedd så mye på sommeren før

Det er ikke mangel på sommertilbud for byens unge befolkning, uansett interesseområder.

 

– Vil se mer av virkeligheten

VIL INSPIRERE UNGDOM: Terje Nymark er ansvarlig for talentutvikling på Tvibit, han håper å inspirere flere unge til å dele mer av virkeligheten.   Foto: Silje Olsen Engenes

 

Ansvarlig for talentutvikling i filmveksthuset på Tvibit, Terje Nymark, forteller at de prøver å inspirere unge mennesker til å bruke foto til noe mer enn bare sosialdeling.

– Hvis man ser på emneknaggen Tromsø i sosiale medier, så er det mye bilder av toppturer og selfies. Vi vil se hva Tromsø faktisk er. Personlig synes jeg det mangler en del av det som gjør at jeg er interessert i foto.Hvordan er det egentlig å leve her? Det er jo ikke bare fjell og fjære. Vi vil se litt mer av virkeligheten, noe mer enn bare selfies, vi vil se hvordan folk har det i lag med andre og hva de egentlig gjør, forklarer han.

For å være med i konkurransen må man være mellom 15 og 20 år, ha åpen profil på Instagram og bruke emneknaggen #detteertromsø.

DELTAKERE: Til nå er det bare fire som har brukt #detteertromsø på Instagram. Her er et av bildene deltakerne har delt.   Foto: Privat

 

Nymark påpeker at konkurransen ikke handler om det peneste bildet, men om selve livet, slik det faktisk er.


Stor oversikt: dette er sommeraktivitetene for unge i Tromsø

Her er et utvalg av tilbudet de neste månedene fra Kultur og idrett-seksjonen til Tromsø kommune.

 

Premier og utstilling

For å engasjere ungdom til å delta har de også noen premier på lur. 16. september skal det være gevinsttrekking blant deltakerne. Og en jury vil bli satt for å velge ut de beste bidragene som får være med på utstilling i oktober.

– I slutten av oktober skal vi ha en visning av kortdokumentarer på Verdensteateret som er laget av ungdommer i YoungDox, så da har vi både visning og utstilling, sier Nymark.

Tvibit vil i forkant kontakte de aktuelle deltakerne for samtykke til å trykke bildene til utstillingen.


29 unge kunstnere har fått tildelt 400.000 kroner – sjekk hvem som har fått innvilget søknader

I den fjerde runden av "Tvibitstigen" fikk 29 av 47 søknader tildelt økonomisk støtte på til sammen 400.000 kroner.

 

– Engasjer ungdommene deres

DELTAKERE: Til nå er det bare fire som har brukt #detteertromsø på Instagram. Her er et av bildene deltakerne har delt.   Foto: Privat

 

Nymark ønsker å oppfordre foreldre til å fortelle ungdommen om konkurransen slik at flere blir med.

– Denne konkurransen er ment for å få ungdom til å dele mer av sin hverdag, og vi håper at også foreldre engasjerer ungdommene sine, påpeker han.