Marie Vangen presenterte for sitt publikum et helt livsløp:

Jazzpop med stort band

Vokal med flott innlevelse og et band i ryggen som alle kan misunne henne. Marie Vangen overbeviste på Tromsø Jazzfestival.

STRÅLER PÅ SCENEN: Marie Vangen stråler fremst på scenekanten med et utsøkt band i ryggen.Foto: Helge Matland 

4

Tromsø jazzfestival: Marie Vangen

Marie Vangen (vokal) med Roger Ludvigsen (gitar), Ole Jørn Myklebust (trompet), Erik Halvorsen (keyboards), Svein Schulz (bass) og Ole Jakob Larsen (slagverk)

Storgata Camping, 11. august 2018

kultur

Marie Vangen beskriver seg som ei beskjeden jente fra Sørreisa. Men på scenen er hun ikke mye beskjeden. Hun tar scenerommet med storm og sørger for at kommunikasjonen med salen funger utmerket.

Det er ikke bare i sangtekstene sine hun har grep om språket. Hennes presentasjoner av musikken er ledig og lett med ikke uvesentlige innslag av humor.

Synger om et livsløp

Og tekstene sirkler om sentrale epoker i et menneskes livsløp, drømmer, lengsler og savn. Her er barndom, ungdom, forelskelser, kjærlighet og kjærlighetsbrudd, kontakten mellom generasjoner og til slutt også det siste farvel.

Jeg vil ikke påstå at det er sitt eget liv hun synger om. Noe er nok egne erfaringer, men uansett får hun det til å høres så personlig ut at vi i alle fall kan tro at dette er personlig.

Musikken, som med få unntak er hennes egen. Det meste plasserer seg i landskapet mellom pop og jazz, ofte kan vi si nærmere bestemt jazzballader.

MARIE VANGEN: Marie Vangen skriver både musikken og tekstene selv, og formidler musikken med personlighet og innlevelse. Foto: Helge Matland 

 

Noen ganger drar hun opp tempoet, intensiverer bruken av trommer og bass, lar Roger Ludvigsen ta mer lyd ut av gitaren og gir oss låter med litt mer rockpreg.

Musikalsk A-lag

Musikerne hun har med seg i bandet har hun klart å plukke fra absolutt øverste hylle.

Enhver soloartist kunne nok tenkt seg å ha i ryggen et mannskap som Roger Ludvigsen på gitar, Ole Jørn Myklebust på trompet, Erik Halvorsen på tangenter, Svein Schulz på bass og Ole Jakob Larsen på slagverk.

Musikernes kvaliteter gjenspeiler seg også fremføringene av Marie Vangens låtstoff. Her er godt samspill, strålende solistiske elementer og også i musikkens nyanserikdom.