Samlet barnefamilier fra hele verden med «Billig Brus» og kulturveksling

«Billig Brus», somaliske klær, ansiktsmaling og origamifigurer frydet barna på det flerkulturelle arrangementet i Storgata Camping søndags ettermiddag.

MASSE UNGER PÅ «BILLIG BRUS»: Showgruppa «Billig Brus» fremførte for barna på det multikulturelle arrangementet «Global Family Day» i Storgata Camping søndags ettermiddag. Martin Skaug (hånda i været) synes det var ekstra gøy å fremføre for byens barn. Foto: Tor Andre Markussen 

kultur

I samarbeid med Tromsø kommune gikk det multikulturelle barnearrangementet «Global Family Day» av stabelen i Storgata Camping søndags ettermiddag.


Lanserer ny festival i samarbeid med Rakettnatt

Internasjonal uke blir Tromsø Global, og den nye festivalen skal stå for Rakettnatts kick off-arrangement.

 

Mange barn fulgte entusiatisk med på showet til improvisasjonsgruppen «Billig Brus». En av de var Isak Erdahl-Olsen (12) og moren Nina Erdahl.

– Ja, altså det er jo bra. Jeg gir det kanskje terningkast fem, men syntes det var litt for mye folk, forteller tolvåringen.

TERNINGKAST FEM: Blant de mange barn som fulgte entusiatisk med på showet til «Billig Brus» satt Isak Erdahl-Olsen (12) og moren Nina Erdahl. Tolvåringen fortalte og illustrerte at han mente showet var verdt terningkast fem. Foto: Tor Andre Markussen 

For moren var arrangementet toppen av moro og god stemning.

– Jeg synes det er helt fantastisk. Da vi kom inn følte jeg at det var som å komme inn i et annet land, sier Erdahl.

Fornøyd prosjektleder

Det multikulturelle arrangementet er en del av det kommunale prosjektet Tromsø Global og jobber for å samle tromsøbarn med deres familier, på tvers av kulturer.


Rakettnatt Global-konsert avlyst. Har allerede en erstatning

Den somaliske rapperen Hibotep avlyser. Fya LeBoof erstatter henne.

 

Prosjektleder Nasra Ali Omar forteller om positiv respons fra søndagens deltakere.

– Fokuset er på det flerkulturelle Tromsø, hvor familier fra land som Somalia, Peru og Japan lager ting fra sin egen kultur og presenterer dem. Så langt har jeg fått supre tilbakemeldinger, forteller Omar.

Blant de mange stasjonen på stedet kunne barna gjør ting som å kle seg i somalske klær, få ansiktsmaling og lage japanske origamifigurer.

Hund på fingeren

På stasjonen for origami satt Louise Aukner Ingvaldsen og lagde en fingerhund.

HUND PÅ FINGEREN: Louise Aukner Ingvaldsen (6) lagde en origamifigur som var en hund hun kunne ha på fingeren. Foto: Tor Andre Markussen 

– Det jeg lager heter origami, og sånt har vi hjemme. Nå lager jeg en hund som jeg kan ha på fingeren, og kanskje jeg skal gi den i gave til bestevenninen min, sier seksåringen før hun fortsetter å klippe og lime på papirfiguren.

Moren Karen Aukner sto i bakgrunnen og syntes hele arrangementet var topp.

KANSKJE DET BLIR GAVE: På den japanske stasjonen for origamifigurer i Storgata Camping lagde Louise Aukner Ingvaldsen (6) en hund som hun kunne ha på fingeren. Denne hadde hun kanskje tenkt å gi i gave til bestevenninen sin. Foto: Tor Andre Markussen 

Martin Skaug er en av skuespillerne i gruppa «Billig Brus» og for han er det noe ekstra spesielt i å fremføre for barn.

Musikkfest Tromsø:

Emma Mack debuterte som artist i Storgata: – Min store drøm er å leve av musikken

Mens Emma Mack hadde sin første sceneopptreden lørdag, kunne man ved Kongsparken oppleve eiendomsmogulen og musikeren Roar Dons synge om både hjembyen og New York.

 

– Arrangementet er helt topp, og det er noe helt eget med barn. Det er liksom ekstra gøy å fremføre for unger, sier Skaug.