Prisgunstige viner du kan teste ut i helga

Se hvilke viner som anbefales denne uka.
kultur

Bobler og is

Bobler og is 

Nr. 108882

Bollicina Proseco Ice Demi Sec (musserende)

Italia/Prosecco/u.å./10 prosent

Kr. 109,50 (basis)

Dette er en nyhet fra nordøst i støvellandet. Det er snakk om bobler hvor produsenten ikke bare anbefaler at den serveres iskald, men at det også må isbiter og et jordbær eller to til for å få den rette touchen. Det er kun brukt Glera-druer. Gulgrønn med fine bobler. Denne både lukter og smaker søtt – noe 43 g/l sukker bidrar til. Frukt, drops og urter i tillegg. Smaken byr også på pære og sitrus og god friskhet. Fin lengde. Fin som aperitiff, men vil også tåle oster og desserter. God pris!

Terningkast: 4

Epler

Epler 

Nr. 108008

Vilarnau Brut Nature Reserva Vintage (musserende)

Spania/Catalonia/11,5 prosent

Kr. 100,00 (bestilling)

En meget prisgunstig cava laget på tre druer – mest Macabeo. Flaskemodnet i to år. Strågul. Kraftige bobler. Fin modenhet samt gule, melne epler, sitrus og blomster. God mousse med masse friskhet. God frukt og deilige syrer. Lett bitter i en lang avslutning. Alene eller til sjømat.

Terningkast: 5

Kirsebær

Kirsebær 

Nr. 55066

Allegrini Valpolicella Classico (rød)

Italia/Veneto/2018/13 prosent

Kr. 149,90 (basis)

Syv deler Corvina Veronese og Rondinella. Ingen fatkontakt. Klar rød. Finner god frukt, kirsebær, urter og krydder i duften. Mer frukt i smaken samt det som kommer fram i lukten. Saftig stil med god friskhet. Lett bitter i en god avslutning. Kjøp og legg av til neste skreisesong samt juleribben.

Terningkast: 5

Ungdommelig

Ungdommelig 

Nr. 16972

Berton Vineyards The Black Shiraz (rød)

Australia/South Eastern/2018/14,6 prosent

Kr. 135,00 (test)

Shiraz-vin med et ungdommelig utseende – dyp rødblå. Gode bærtoner, fat og vanilje samt krydder og lakris. Mer bær i smaken. Fruktig med god fylde. Gode tanniner. Denne varer. Til grillmat eller årets lam. God pris!

Terningkast: 5

Tropisk frukt

Tropisk frukt 

Nr. 82922

Jean Leon 3055 Rosé (rosé)

Spania/Catalonia/2017/12,5 prosent

Kr. 199,90 (bestilling)

Pinot Noir-vin som er lys rosa. Fin duft av tropisk frukt – fersken spesielt – og appelsin. Mer frukt i smaken. Gode syrer som gir en deilig friskhet utover. God varighet. Nytes alene eller til hvitt kjøtt. Vil tåle noe lagring.

Terningkast: 6