Høstlige go'biter på boks

Sjekk ut vår vinanmelders kartonganbefalinger.
kultur

Moden frukt

Moden frukt 

Nr. 111237

Welmoed Shiraz Pinotage Grenache (rød)

Sør-Afrika/Stellenbosch/2018/14 prosent

Kr. 332,90 (basis) (2,25 liter)

Terningkast: 5

Nylig hadde polet fokus på sørafrikanske viner med Pinotage – en drue som har fått en ny renessanse og hvor kvaliteten er hevet betraktelig. De første vinplantene ble satt i jorden i 1655 og fire år senere ble den første vinen presentert. I dag er landet det åttende største. Welmoed er en av de eldste vingårdene i regionen. Hendig boks. Likt med Pinotage og Shiraz samt to deler Grenache. Rødlilla på farge. Mørke bær, krydder, moden frukt og noe treverk. Frukten preger også smaken – i tillegg til kirsebær. God fylde. Greie syrer og tanniner. Fin varighet. Til lam og hvitt kjøtt. Svak femmer


Mot kompott

Nr. 104965

A'Terra Pinot Noir (rød)

Italia/Sicilia/2018/12,5 prosent

Kr. 449,90 (bestilling)

Terningkast: 5

At denne er gått fra basis- til BU-sortimentet, er en gåte. God BiB laget på Pinot Noir. Klar, mørk rød. Kirsebær, moden frukt – mot kompott – krydder og lett mineralsk. Smaken er bløt med mer frukt, bær og urter. Gode syrer. Behagelig helt til slutt. Til lyst kjøtt.


Sjokolade

Nr. 112014

Pilgrim Mencia (rød)

Spania/Bierzo/2018/14 prosent

Kr. 459,90 (bestilling)

Terningkast: 5

Mencia-vin som har vært tre måneder på franske eikefat. Dyp rød. Dufter av moden frukt, mørk sjokolade/kakao, noe jord, bær og lakris. Det går igjen i en saftig smak. God fylde og friskhet. Tanniner som så vidt markerer seg. Det siste preger avslutningen. Til lam og storvilt. Svak femmer!

Mineralsk

Nr. 103469

Homage Garnacha (rød)

Spania/Cebreros/2017/14 prosent

Kr. 469,90 (bestilling)

Terningkast: 5

Garnacha-vin som er ungdommelig rød. Modne bær, rips, noe mineralsk og frukt. Det siste preger også smaken som har en saftig stil. Mer bær, urter og blomster. Frisk og fyldig. Gode tanniner. Tørrer i en lang finish. Til hvitt kjøtt og småvilt. Solid femmer!

Gode krydder

Nr. 60185

Ogier Artesis Côtes du Rhône (rød)

Frankrike/Rhône sør/u.å./13 prosent

Kr. 439,90 (basis)

Terningkast: 5

Grenache, Syrah og Mourvèdre i forholdet 55/35/10. Vært via gamle eikeliggere. Rødblå. Fruktig med ditto røde bær, gode krydder og urter. Smaken er fyldig med mer frukt. Gode tanniner og passe syrlig. Fin avslutning. Til lam og hvitt kjøtt. Solid femmer!

Tørrer noe

Nr. 108207

Muscadet & La Mer (hvit)

Frankrike/Loire/2018/11,5 prosent

Kr. 150,00 (bestilling) (1,5 liter)

Terningkast: 5

Kun brukt Muscadet-druer (Melon de Bourgogne). Gulgrønn mot strågul. Litt beskjeden duft med eple og sitrus. Frisk, rund smak med en del sødme. Fruktig og gode syrer. Tørrer i en lang finish. Nytes alene eller til sjømat og fisk.

Paprika

Paprika 

Nr. 105703

La Vigneron (rød)

Frankrike/Atlantique/2018/13 prosent

Kr. 380,00 (basis)

Terningkast: 5

Ett hakk ned på terningen fra forrige årgang. Syv deler Merlot og Cabernet Sauvignon. Dyp rød. Ulike bærtyper, blåbær, paprika og noe urter og jord. En saftig smak byr på mer frukt i tillegg til element fra duften. Fin fylde og en del garvestoff. God varighet. Til hvitt kjøtt og fisk. God pris!

Moreller

Moreller 

Nr. 112380

Ken Forrester Pinotage (rød)

Sør-Afrika/Western Cape/u.å./13,5 prosent

Kr. 429,90 (bestilling)

Terningkast: 4

Ny Pinotage-vin som er rubinrød. Moreller, epler, urter, krydder og blomster på duft. Mer mot bær i en frisk og fyldig smak. Balansert med gode syrer. Frukt og lakris i en lang avslutning. Til hvitt kjøtt og fisk. Sterk firer!

Tørket frukt

Tørket frukt 

Nr. 112453

Principe de Viana Garnacha Ecologica (rød)

Spania/Navarra/2018/14,5 prosent

Kr. 429,90 (bestilling)

Terningkast: 4

Granacha-vin som har fått tre måneder på franske fat. Klar rød. Saftig og fruktig start med ditto urter, kirsebær og tørket frukt. Mer frukt i en balansert smak. Passe frisk og fyldig. Det fortsetter i en lang ettersmak. Til kylling og småvilt.

Steinfrukt

Steinfrukt 

Nr. 77728

Porrais Douro (rød)

Portugal/Douro/2018/13 prosent

Kr. 429,90 (basis)

Terningkast: 4

Laget på portvinsdruene Touriga Nacional og Touriga Franca samt Sousão – alt fra gamle stokker. Rødblå. Behagelig duft av bær og steinfrukt. Smaken er bløt med god sødme og mer frukt – også tørket – og lakris. Fin lengde. Til hvitt kjøtt og oster.