Insomnia tar verden til Tromsø. Slik blir årets program

Konserter, workshoper, debatter og kunst står på årets program.

INSOMNIA: Neste helg er årets Insomnia-festival. Her fra en danse-performance under festivalen i 2014. Foto: Tom Benjaminsen 

kultur

24. til 26. oktober arrangeres den årlige Insomnia-festivalen, som er en festival hovedsakelig for elektronisk musikk.

– Vi gleder oss over å kunne ta verden til Tromsø, og vårt svært internasjonale program viser at den elektroniske musikken er grensesprengende og noe vi alle kan dele og glede oss over, skriver arrangøren i en pressemelding.


Grammy-nominert artist til Insomnia

Den britiske elektronikaartisten kommer til Tromsø i oktober.


Workshop og kunst

I tillegg til elektronisk musikk, arrangerer festivalen mye annet som er sterkt knyttet opp mot elektronisk musikk og relaterte kunstformer.


iTromsø mener:

«Applaus til de frivillige!»

iTromsø hyller alle de frivillige som bidrar til å skape kulturopplevelser.


Blant annet er det flere workshops, der utgangspunktet er at unge musikere og kunstnere skal få teste nye programmer og instrumenter, samt å lære seg elektronisk musikkproduksjon fra bunnen av. Noen av artistene som skal opptre på festivalene skal bidra i workshopene. Alle avholdes på Tvibit.

VETERANFESTIVAL: Gjøa Orheim, Silja Sletten og Tommy Ose har booket programmet til Insomniafestivalen 2019. Denne uka offentliggjorde de årets 9 første navn til 18. utgave av festivalen.   Foto: Helge Skog

I tillegg går to kunstutstillinger av stabelen: «Optical Flow» på Tromsø kunstforening, «Ad. Watch», som er et interaktivt kunstverk som skal vises på biblioteket, og «Pile O'Sápmi, ealaskan» som kan oppleves ved Rakettkiosken.


Kunstbyen Tromsø: Ambisjoner og TKF-bygget

Diskusjonen rundt fremtiden til lokalene til Tromsø Kunstforening (TKF) i Muségata 2 handler i realiteten om hva og hvordan kunstbyen Tromsø skal utvikle seg i de kommende tiårene.


Elektronisk musikk

Lørdag 26. oktober inviterer festivalen til et heldagsseminar på biblioteket, med ulike tema som spenner fra netthat til spillutvikling.


Feirer 25 år i musikkens tjeneste med minifestival

Det blir både dansing, røyk og laser på Storgata Camping, under Beatservice Records’ 25-årsdag på lørdag.


Først og fremst er det imidlertid musikk festivalen er mest kjent for, og over tre dager skal det være 26 konserter på Driv.

– Her kan du se artister som fornyer og utvikler musikkfeltet, samt også større, kjente navn som elektronika-yndlingen Jon Hopkins fra London og Tim Hecker fra Canada, en av de største innen eksperimentell elektronisk musikk i dag, skriver arrangøren i pressemeldingen.


Gir seg på Tvibit og flytter hjem til Vesterålen

Anette Tunheim Jakobsen har fått ny jobb.


Overnattingskonsert

Nytt av året er at Insomnia arrangerer en overnattingskonsert, natt til 25. oktober. Konserten er med den moskvabaserte musikeren, filosofen og psykoterapeuten Rihardas Norvila. Konserten tar utgangspunkt i Norvilas prosjekt «Music for the leap year» hvor han komponerte en liten musikalsk polaroid som fanget lyden av hver dag gjennom år 2016.