Tromsø-turner får stipend fra Sametingsrådet

Turneren Peder Funderud Skogvang fra Tromsø får idrettsstipend på 25.000 kroner fra Sametingsrådet.

STIPEND: Turntalentet Peder Funderud Skogvang får stipend.   Foto: Marius Fiskum

kultur

Sametingsrådet deler ut fire stipender til samisk ungdom for å motivere dem til å engasjere seg innenfor kunst, kultur og idrett.

– Det var mange søkere på årets stipender, spesielt i idrettsklassen. Vi har plukket ut og tildelt stipendet til fire utøvere som representerer god bredde av det samisk ungdom driver med av kunst og idrett, og der alle har prestert og har ambisjoner om å bli enda bedre i sine sjangere. Vi ønsker dem lykke til og håper stipendet bidrar til videre satsing, sier sametingsråd Henrik Olsen i en pressemelding.Peder Funderud Skogvang har i flere år hevdet seg i norgestoppen i turn, og er nå på det norske juniorlandslaget. Han tok sølv i norgescup i 2018 og kom på 7. plass i senior-NM i juni i år.

– Han fremstår som et godt forbilde for samisk ungdom, og er en dedikert idrettsutøver med en klar samisk identitet, heter det i pressemeldingen.I tillegg får danser Ánna-Katri Helander fra Kautokeino kulturstipend, mens skiskytter Amalie Kristine Triumf og ishockeyspiller Tuva Sirin Schall Mikkelsen får hvert sitt idrettsstipend.