Thale (15) fra Tromsø gikk videre i «Idol»

Etter en nervepirrende «Idol»-audition i Oslo i slutten av september i fjor, har Thale Teoline Myrbakk (15) båret på en hemmelighet. I kveld kunne hun endelig avsløre for vennene at hun er med videre i den populære talentkonkurransen.

Thale Teoline Myrbakk under Idol-audition i Oslo. Foto: Thomas Andersen / TV 2  Foto: Thomas Andersen / TV 2

kultur

Under mandagens «Idol»-sending ble det klart at Tromsø-jenta Thale Teoline Myrbakk (15) går videre til den såkalte «bootcampen» i Nydalen, etter at hun med kassegitaren på fanget, fremførte Bobby McFerrin-låta «Don't worry, Be Happy» for dommerne.

– Jeg har kun fått lov til å si at jeg har vært der, men har ikke fått si om hvordan det gikk. Det kjennes veldig deilig å endelig kunne lette litt på sløret overfor vennene mine. De har spurt meg om det, og prøvd å se på meg om jeg gikk videre eller ikke, men jeg har holdt maska, sier Myrbakk til iTromsø.

Mens dommer og artistmanager Silje Larsen Borgan sa nei, lot Tsawe Baqwa og Andreas «TIX» Haukeland seg overbevise av 15-åringen.

Thale Teoline Myrbakk under Idol-audition i Oslo.   Foto: Thomas Andersen / TV 2

– Virket sinnssykt skummelt

Audition-rundene og «bootcamp»-delen av programmet ble filmet i fjor høst. Nå gjenstår kun live-sendingene, hvor publikum kan stemme fram sine favoritter.

– Selv om jeg kan røpe litt nå, må jeg ennå holde hemmelig hvordan det gikk med meg i Nydalen. Det jeg kan si, er at det har vært en helt fantastisk produksjon, hvor jeg har blitt kjent med masse fine folk. Det var utrolig morsomt, og jeg trivdes veldig godt – vi ble tatt svært godt vare på, sier hun.


Vinnerne av Gründer-Idol vil resirkulere plast fra havet

111 videregåendeelever fordelt på 18 ungdomsbedrifter tok onsdag med sine beste ideer til Driv, der Ungt Entreprenørskap arrangerte Gründer-Idol.


Myrbakk, som tar sang- og fordypningstimer ved Kulturskolen, forteller at hun har sett på «Idol» helt siden hun var liten.

– Helt siden jeg startet å synge ordentlig har mamma sagt at hun gleder seg til å se meg på TV-skjermen. Jeg brukte å svare at det ikke kommer til å skje. Det virket jo så sinnssykt skummelt, men da ei venninne av meg sendte meg ei lenke om at programmet søkte deltagere, og jeg så at jeg var gammel nok, tenkte jeg bare at noen sjanser må man jo ta i livet, sier hun.

Thale Teoline Myrbakk under Idol-audition i Oslo.   Foto: Thomas Andersen / TV 2

Elsker 80-tallet

Ifølge Myrbakk sendte hun inn en video av seg selv hvor hun synger «Don't worry, Be Happy», og ble på bakgrunn av videoen plukket ut til en forhåndsaudition.

– Jeg prøvde å holde forventningene nede, og tenkte egentlig ikke at jeg kom til å gå videre til den skikkelige auditionrunden som sendes på TV. Jeg er utrolig stolt over hva jeg har fått til så langt, sier hun.

– Hvorfor «Don't worry, Be Happy»?

– Jeg elsker 80-tallet, også er det jo sånn ei gladlåt! Jeg burde kanskje valgt en litt mer krevende låt, slik at jeg fikk vist stemmen litt mer, men det er likevel en artig sang som er morsom å synge, svarer Myrbakk.