Dette er de nominerte til Tromsøs best kledde. Du bestemmer vinneren

iTromsø kårer Tromsøs best kledde - og du avgjører hvem som vinner.

Dette er de nominerte til Tromsøs best kledde  

kultur

I løpet av de neste ukene skal iTromsø kåre Tromsøs best kledde og det avgjøres ved stemmer fra våre lesere. Vinneren får et sentrumsgavekort.

I ukene fremover vil alle 10 kandidater, seks menn og fire kvinner, presenteres en etter en på iTromsøs plattformer.

Det er en jury som har plukket ut de ti blant både innsendte forslag og egne innspill.

JURYEN: Rune Nilssen, Nina Erdahl og Martin Larsen Traasdahl.   Foto: Ronald Johansen / iTromsø

Juryen består av:
  • Rune Nilssen (40): Stylist, hovedsakelig i kulturnæringen. Han har blant annet vært ansvarlig for flere artistuttrykk og har jobbet med styling både i Oslo og Tromsø i en årrekke.


  • Nina Erdahl (42): Stylist, kostymedesigner og castingansvarlig. Hun har jobbet for flere filmer, arrangert mange moteshow og stylet utallige reklamer i en årrekke.


  • Martin Larsen Traasdahl (25): Butikksjef på Blend og har jobbet i konfeksjonsbransjen i Tromsø i åtte år og er lidenskapelig interessert i og opptatt av mote


Du kan fra nå og fram til 21. februar stemme på hvem du mener kler seg best av de 10 nominerte, som er mellom 19 og 60 år.

Dette er de nominerte (du kan stemme nederst i saken):

Tobias Bentsen, kosmetikkrådgiver

Juryen mener: Tobias strekker grensene for hva personlig stil er og har en banebrytende og helt unik måte å tolke ulike stilarter på å gjøre det til sin egen. Det er umulig å ikke legge merke til Tobias som gjerne leker med det feminine og maskuline når han kler seg, i tillegg til at han er glamorøs og pyntet til fingertuppene. Også hans bevisste forhold til makeup bidrar til å gi looken hans en helhet utenom det vanlige.

Ida Kjeldsberg, artist

Juryen mener: Ida dyrker sin egen stil og image. Måten hun kler seg på gjenspeiler musikken hun fremfører og hun ser ut som en superstjerne enten du møter henne klokken 17 på Rema eller rett før hun skal på scenen. Ida har store artistiske ambisjoner, noe som gjenspeiles i måte hun kler seg på, som om hun alltid er klar til å ta mikrofonen og gå på scenen.

Tommy Olsen, Emma Mack og Vebjørn Karvonen  Foto: Privat

Simone Grøtte, danser og koreograf
Juryen mener: Simone har en unik stil og en inspirerende bruk av vintage, i kombinasjon med nyere plagg. Hun er svært kreativ, noe som gjenspeiles i måten hun kler seg på. I tillegg er hun uredd, når det gjelder å mikse stilarter. Samtidig som hun også er flink til å kle seg etter "forholdene". Simone får selv treningstøy til å se lekkert og gjennomtenkt ut.

Mads Ystmark, musiker og lydteknikker

  Foto: Privat

Juryen mener: Mads er en moderne pønker med en innovativ og uredd stil, som er lett å legge merke til i Tromsø. Han er ikke redd for å overraske og sjokkere, eller leke med ukonvensjonelle farger både når det gjelder stil og hår. Måten Mads kler seg på bidrar til å skape trender og han er en innovatør som tar i bruk klær han selv liker, før alle andre gjør det.

Gry Celius, frisør

  Foto: Marius Fiskum

Juryen mener: Gry har i en årrekke behersket kunsten å blande ulike mønstre og farger om hverandre, uten at det ser påtatt eller anstrengt ut. Hun har en kompromissløs stil og våger å ta i bruk utradisjonelle fargevalg og mikser gjerne ulike stoffer og materialer. I tillegg evner hun både å være leken og morsom i stilen, samtidig som hun alltid ser velkledd og sammensatt ut.

Cam Gregory, Mads Ystmark og Ida Kjeldsberg  

Tommy Olsen, butikksjef

  Foto: Ronald Johansen

Juryen mener: De fleste kjenner Tommy fra Brødrene Johannessen, hvor han hver dag er ulastelig antrukket. Han har en tidløs og klassisk stil, men evner bestandig å ha sin egen, lille tvist på antrekket. Noe som gjør at han skiller seg ut i mengden. Tommys kunnskap om mote, stoffer og søm gjenspeiles tydelig i måten han kler seg på og han blir med det et forbilde for andre menn, uansett alder.

Vebjørn Karvonen, student og bonde

Juryen mener: Vebjørn er som en levende anakronisme med sin gjennomførte "bestefar-look" med moderne vri, hvor han våger å ta i bruk en gammeldags estetikk. Der ikke ofte man i Tromsø treffer på menn i 20-årene som har en stil som iblant kan minne om en britisk godseier. Det synes vi er tøft. Vebjørn er stilig kledd uansett anledning. Enten det er på vandring i naturen eller på kafé og tar ofte i bruk støvete farger på en bevisst og stilig måte.

Emma Mack, artist og bareier

  Foto: Privat

Juryen mener: Emma er uforutsigbar i måten hun kler seg på og setter et personlig preg på de mest aktuelle trendene. Hun legges merke til i bybildet og er en trendsetter som tør å prøve nye ting og klarer å se moderne og uanstrengt ut på samme tid. Emma har en tydelig egenart og er ikke redd for å leke med sammensetninger av volumer og stoffer.

Gry Celius, Simone Grøtte, Tobias Bentsen og Patrick Simonsen  Foto: Privat/Daniel Mikkelsen

Cam Gregory, basketballspiller
Juryen mener: Storm-spiller Cam kommer opprinnelig fra USA og har tatt med seg en internasjonal stil til Tromsø. Han kler seg fryktløst og er ikke redd for å dyrke sin egen stil, og det synes at han elsker mote og tilbehør. Cam gir alt når han kler seg og blander flere ulike stilarter i tillegg til å kombinere gatemote med Gucci-estetikk.

Patrick Simonsen, butikksjef

Juryen mener: Patrick dyrker trendene og ser alltid velkledd og klassisk antrukket ut, men med en trendy vri. Han er flink med tilbehør og det er synlig at han lever og ånder for mote. Patrick er bestandig gjennomført kledd fra topp til tå og er som klippet ut fra et magasin, samtidig som han også ser ut som svigermors drøm. Stilen han kan beskrives som en slags hybrid mellom Chuck Bass og Hugh Grant på 90-tallet.