Ukas vinanbefalinger:

Kos til helgen

Se hvilke viner iTromsøs anmelder anbefaler denne uka.

John Strandmo 

kultur

Sødme fra bær

Nr. 44450

Terrazas de Los Andes Malbec (rød)

Argentina/Mendoza/2017/13,5 prosent

Kr. 184,90 (basis)

17-årgangen i Mendoza var preget av høy kvalitet og lavt volum. Årsaken var blant annet to kalde perioder på våren (høst her hjemme). Da innhøstingen startet i mars/april, var værforholdene utmerket. Samlet ga det konsentrerte viner. Denne Malbec-vinen er modnet året på nye franske og amerikanske fat. Dyp rød. Behagelig duft og sødme fra mørke bær og frukt, noe eik, lakris og en anelse animalsk. God fylde i smaken med syrer og tanniner som balanserer. Også mer fra det duften gir. God lengde. Til et godt stykke kjøtt – gjerne vilt.

Terningkast: 6

Krydder

Krydder 

Nr. 108298

Fedellos do Couto Cortezada (rød)

Spania/Galicia/2017/13 prosent

Kr. 269,90 (bestilling)

En lagringsdyktig vin laget på Mencia-druer. Vært via store, franske fat. Klar rød. Har et deilig bærpreg med ditto fat, lakris og pepper. Fyldig smak. Gode tanniner og syrer. Mer bær. Behagelig i en lang ettersmaken. Til lyst kjøtt.

Terningkast: 6

Grønne epler

Grønne epler 

Nr. 30890

Cloudy Bay Sauvignon Blanc (hvit)

New Zealand/Marlborough/2019/13 prosent

Kr. 274,90 (basis)

Kun brukt Sauvignon Blanc. Modnet halvåret på flaske. Gulgrønn. Åpner med grønne epler, stikkelsbær, noe tropisk frukt og urter. Smaken er fruktig og frisk. Gode syrer og mer fra duften. Fin bitterhet i en god lengde. Alene eller til noe fra sjøen. Solid femmer!

Terningkast: 5

Modne bær

Modne bær 

Nr. 114396

Viglio Malbec (rød)

Argentina/Mendoza/2017/14 prosent

Kr. 189,90 (basis)

Ny Malbec-vin hvor en god del er lagret på brukte fat i åtte måneder. Dyp rød. Modne bær, lakris, krydder og noe jord på duft. Smaken er bløt og fruktig. Gode tanniner, noe fat og urter. Fin fylde. Topp hele veien. Nytes til en god biff og tapas. Serveres lett «avkjølt».

Terningkast: 6

Tropisk

Tropisk 

Nr. 114397

Vento Mareiro Albariño (hvit)

Spania/Galicia/2018/13,5 prosent

Kr. 181,00 (basis)

Albariño-vin med druer fra gamle stokker. Gulgrønn. Gule, melne epler, tropiske innslag, sitrus, urter og blomster. Smaken er saftig med fin fylde og gode syrer. Også element fra duften. Tørr. God lengde. Til torsk, laks og steinbit.

Terningkast: 5