Tromsøs best kledde:

Ida jobber for å realisere artistdrømmen. Det kan du se på stilen hennes

Ida Kjeldsberg kler seg som en superstjerne plassert midt i Tromsø by. Det er likevel nettopp byen som først og fremst inspirerer henne.

BLANDER NYTT OG BRUKT: Ida Kjeldsberg liker å kombinere vintageplagg med nyere plagg. Det gjenspeiles i stilen hennes.  Foto: privat

kultur

iTromsøs lesere kårer Tromsøs best kledde. Vi presenterer i ukene fremover de 10 nominerte.

Her kan du lese mer om de 10 kandidatene og stemme på din favoritt!

Du kan også stemme lenger ned i saken!

Ida Kjeldsberg er født og oppvokst i Tromsø. Siden hun var svært ung, har hun sunget på små og store scener i byen, og jobber nå for å realisere seg som artist for alvor. Tromsøs best kledde-jury mener at dette gjenspeiles i måten hun kler seg på.

– Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Stilen min kan fort variere fra en dag til en annen. Jeg tenker ikke selv at jeg går for en spesiell stil, men noe som går igjen er at jeg setter sammen detaljer og tilbehør på varierte og nye måter. På denne måten kan det samme antrekket gi flere forskjellige uttrykk. Videre liker jeg også gode tekstiler og fine snitt.

Liker vintage

I klesskapet til Kjeldsberg finner du også en god del vintage.

– Jeg fant tidlig ut at bruktbutikkene i Tromsø er skattkamre når det kommer til de mer unike og spennende klesplaggene. Jeg pleier ofte å gå innom butikker som Postludium for å finne disse, der er det klær i alle mulige teksturer, mønstre og farger fra alle slags tidsepoker og motetrender. Disse er det gøy å prøve å kombinere med det man ellers finner i de mer ordinære butikkene. At flere ungdom begynner å oppdage mulighetene ved gjenbruk, gleder meg.


Tromsøs best kledde:

Tommy har kledd opp tromsøværinger i over 35 år: – Det at jeg skulle begynne med klær var en haug med tilfeldigheter

Tommy Olsen har hjulpet kunder på Brødrene Johannessen i Skippergata en årrekke. Det var likevel aldri planlagt at han skulle jobbe med klær.


– Har du noen favorittfarger?
– Jeg er glad i sterke farger, som rosa og rødt, men også pasteller. Når det er sagt, kler jeg meg ofte i noe helt annet og, for eksempel hvitt eller sort.

Headbanget i rosa glittertopp

Kjeldsbergs musikk beveger seg først og fremst innenfor pop- og RnB-landskapet.


Tromsøs best kledde:

Vebjørn er en «gamlisungdom» som dyrker fortiden: – Guttene på den tiden visste hva stil var

21 år gamle Vebjørn Karvonen elsker å la seg inspirere av tidligere tiår når han kler seg. Både på jakt, hverdags og fest. Derfor er han nå nominert til Tromsøs best kledde.


– Hvordan gjenspeiler musikken du synger måten du kler deg på?
– Jeg tenker nok at musikken og stilen min ikke nødvendigvis henger så mye sammen. Begge er forskjellige deler av mine personlige kunstuttrykk. Som sceneuttrykk vil nok klær kunne understreke musikken. Det har aldri vært meg å endre stil basert på musikksjanger. Som liten spilte jeg i heavy metal-band, men headbanget like fullt i rosa glittertopp. Jeg lar meg inspirere av mange varierte sjangre, og kanskje gjenspeiles det både på klesfronten og på musikkfronten.

– Har du noen plagg du bruker oftere enn andre?
– Det er klart man trives bedre i noen plagg, men det er gøy å kle seg i ulike plagg og våge nye kombinasjoner. Om jeg i en periode er spesielt glad i en bukse, prøver jeg å teste forskjellige plagg som kan passe til, for å skape nye antrekk.

– Gjør bybildet spennende

– Synes du det er vanskelig å kle seg bra her i Tromsø på grunn av værforholdene?
– Nei, heller motsatt. Vi har så mye forskjellig vær, og derfor også en rekke anledninger til å utforske plagg og måter å kle seg på. Med den lange vinteren her nord, blir vi også flinke til å kle oss både stilig og fornuftig etter været. De ulike årstidene drar fram nye farger både i naturen og i klesskapet.

Kjeldsberg har ingen spesielle personer som inspirerer henne. Dersom det skulle være noen, finner hun de trolig på gata i Tromsø.


Tromsøs best kledde:

Simone har bestandig vært «overdressed»: – Stilen min er vintage møter vidda

Danser og koreograf Simone Grøtte (35) elsker å pynte seg, men behersker også kunsten å kle seg etter forholdene. Derfor er hun nå nominert som én av ti til Tromsøs best kledde.


– I Tromsø har vi mange folk som er stilfulle, dristige og kreative, noe som gjør bybildet spennende. De andre nominerte er gode eksempler på dette og det mangfoldet vi har her. Jeg tror det er viktig at den enkelte møtes med toleranse og opplever frihet til å være seg selv og uttrykke egen identitet.


TROMSØS BEST KLEDDE

Tobias (19) er inspirert av The Kardashians og har skomani

Tobias Bentsen har bestandig interessert seg for mote og makeup. Nå lever han av sistnevnte.


– Det har nylig vært samefolkets dag. En dag det er en fryd å oppleve byen på. Tromsø preges da av et eldorado av farger, kunst og identitetsuttrykk. Her tenker jeg både på tradisjonelle kofter, men også oppdagelsen av nye måter å omfavne og bruke klær som identitetsmarkør på. Glade, trygge mennesker som er stolte av den de er. Slikt inspirerer, både i klesveien og på musikkfronten.