Tromsøs best kledde:

Når Cam ikke spiller basket, fordyper han seg i mote: – Jeg er kjent for å ta med meg en større bag enn de andre

Storm-spiller Cam Gregory har en genuin interesse for moter og trender. Når han en gang legger basketskoene på hylla har han en drøm om å jobbe innenfor mote- og designbransjen.

LIDENSKAPELIG FORHOLD TIL KLÆR: Cam Gregory leser mye om og engasjerer seg i mote.   Foto: Privat

kultur

iTromsø kårer Tromsøs best kledde. I ukene fremover presenterer vi samtlige kandidater.

Her kan du lese mer om de 10 kandidatene og stemme på din favoritt!

Du kan også stemme lenger ned i saken!

24 år gamle Cam Gregory fra den lille byen Waldorf i Maryland, utenfor Washington DC, har spilt basket for Tromsø Storm i to sesonger. Når han ikke spiller ball, er det en ting han interesser seg for mer enn noe annet: mote.

– Jeg er en motenerd. Når jeg ikke spiller undersøker jeg ulike merker og designere for å se hvordan de jobber og hva de står for. Da leser jeg mye om dem på nettet og ser ulike moteshow. Dersom jeg en dag skulle komme inn i motebransjen, vil jeg være forberedt og vite så mye som mulig.

80-tallsinspirert

For amerikaneren har en genuin interesse for mote og motefaget.

– Har du lenge vært opptatt av det?
– Jeg har bestandig hatt en tanke om hva som er «kult» og ikke, men jeg har ikke selv bestandig vært kul. Definitivt ikke. Jeg har alltid vært interessert i klær, men har ikke bestandig visst hva som var best for meg. Likevel har jeg siden videregående pyntet meg hver dag og sett på det å kle seg bra som en kunst. Det er vel omtrent fem år siden jeg begynte å ta interessen min på alvor.


Tromsøs best kledde:

Tommy har kledd opp tromsøværinger i over 35 år: – Det at jeg skulle begynne med klær var en haug med tilfeldigheter

Tommy Olsen har hjulpet kunder på Brødrene Johannessen i Skippergata en årrekke. Det var likevel aldri planlagt at han skulle jobbe med klær.


– Har du noen favorittdesignere?
– Supreme New York. Da jeg var 16 år sto jeg utenfor butikken deres i kø i to og en halv time sammen med moren min for å kjøpe en T-skjorte til 30 dollar. Det var en stor opplevelse som jeg ikke kommer til å glemme. Men jeg liker også en god del skandinavisk design, som Acne og lignende.

– Hva inspireres du av?
– Å være i kontakt med ulike kulturer, i tillegg til at jeg inspireres av musikere og tidsepoker. Som eksempelvis 70- og 80-tallet, i tillegg til en del filmer fra 80-tallet. For eksempel «Ferris Bueller's Day Off» («Skulk med stil» red.anm.), «Dazed and Confused» og «The Warriors». Ja, til og med de lyse dressene i «Scarface» synes jeg er kule. Det er viktig å være åpen for alt, og jeg liker å leke meg mye med ulike stilarter.


Tromsøs best kledde:

Simone har bestandig vært «overdressed»: – Stilen min er vintage møter vidda

Danser og koreograf Simone Grøtte (35) elsker å pynte seg, men behersker også kunsten å kle seg etter forholdene. Derfor er hun nå nominert som én av ti til Tromsøs best kledde.


For Gregory drømmer om å leve av å jobbe med stil og mote.

– Jeg ønsker å kunne designe mine egne klær. Kanskje åpne et sted som kan være en kreativ plass hvor designere, kunstnere og musikere kan selge sine ting.

Gjør research

Det er ikke så veldig mange andre på Tromsø Storm som har en like stor lidenskap for mote som Gregory.

– Å være interessert i mote er nok en anomali, mer enn det er normalt blant basketspillere. I alle fall her. Jeg får eksempelvis aldri med meg noen på shopping. Derfor drar jeg alene til New York to ganger i året for å handle klær og sko. Bare det å vandre rundt i den byen inspirerer meg.

– Bruker du mye penger på klær?
– Ja, men det jeg bruker penger på er klær og kino. Jeg kjøper heller ikke klær jeg ikke kan ha lenge og prøver stort sett å kjøpe plagg som har lang holdbarhet. Når jeg shopper, har jeg i forkant gjerne lest meg opp på plagget, i tillegg til at jeg er flink til å følge med når det er salg. Enten i butikk eller på nett. Da kan man kjøpe dyrere merkeklær.


Tromsøs best kledde:

Vebjørn er en «gamlisungdom» som dyrker fortiden: – Guttene på den tiden visste hva stil var

21 år gamle Vebjørn Karvonen elsker å la seg inspirere av tidligere tiår når han kler seg. Både på jakt, hverdags og fest. Derfor er han nå nominert til Tromsøs best kledde.


– Hvordan synes du folk kler seg i Tromsø?
– Jeg liker hvordan folk kler seg her. Siden det er så kaldt, så må dere inkorporere varme plagg inn i antrekkene og det gjør dere bra. Det skjer ofte at jeg går forbi folk med en fin jakke eller bukser.

– Hva synes du er den største forskjellen på hvordan vi kler oss her og der du kommer fra?
– Dere kler dere mye mer konservativt og bruker sjeldent store blomstermønstre, eller spesielt lyse farger. I tillegg til at dere alltid kler dere varmt. Hjemme må jeg ikke bekymre meg for å ikke ha varm nok jakke og skjerf når jeg går ut døra.

Over to meter

Flere av jurymedlemmene har lagt godt merke til Gregory og hans unike stil.

– I tillegg er jeg 202 centimeter høy og bruker størrelse 50 i sko, så er det kanskje vanskelig å ikke legge merke til meg, sier Gregory og ler.

– Men jeg har også lagt merke til stilen hos flere av de andre nominerte, selv om jeg ikke kjenner dem personlig, og de kler seg bra.


TROMSØS BEST KLEDDE

Tobias (19) er inspirert av The Kardashians og har skomani

Tobias Bentsen har bestandig interessert seg for mote og makeup. Nå lever han av sistnevnte.


Høyden gir han noen begrensninger når han skal kle seg.

– Det må jeg selvfølgelig ta hensyn til, og jeg kan ikke bruke klær laga for småfolk. I tillegg bidrar det til at jeg ikke han med meg alt jeg vil av klær hit til Tromsø. Med så store sko blir det rett og slett ikke plass nok. Da jeg kom hit i fjor hadde jeg med meg fem eller seks bager, men det hadde jeg ikke plass til denne gangen.

Gregory er likevel kjent for å pakke med seg en god del på bortekamper.

– Jeg er kjent for å ta med meg en større bag enn de andre, men det er ikke sånn at jeg pynter meg på banen. Jeg prøver å skille de to.