Tromsøs best kledde:

– Ikke bare, bare å være gitarist og få det her «kasta» etter seg

Musiker Mads Ystmark legger både tid og penger i stilen sin og er ikke redd for å blande feminine og maskuline elementer.

LETT Å LEGGE MERKE TIL: Det er lett å legge merke til Mads Ystmark, mye på grunn av håret som hyppig endrer farge. I tillegg til at han heller ikke er redd for å eksperimentere med ulike farger på plaggene.   Foto: Privat

kultur

iTromsøs lesere kårer Tromsøs best kledde. Vi presenterer i ukene fremover de 10 nominerte.

Her kan du lese mer om de 10 kandidatene og stemme på din favoritt!

Du kan også stemme lenger ned i saken!

Mads Ystmark har lenge vært en del av Tromsøs musikkmiljø. Allerede som tenåring bemerket han seg med bandet The Wolves og han er i dag blant annet gitarist i LÜT og Heave Blood And Die.

– Har du fått noen kommentarer på at du er nominert i Tromsøs best kledde.
– Ehh, ja. Det er ikke bare, bare å være gitarist og få det her «kasta» etter seg.

Komfortabelt

Bakgrunnen for at juryen nominerte Mads er hans lekenhet med ulike stilarter og egen evne til å være innovativ å trendsettende.


Tromsøs best kledde:

Når Cam ikke spiller basket, fordyper han seg i mote: – Jeg er kjent for å ta med meg en større bag enn de andre

Storm-spiller Cam Gregory har en genuin interesse for moter og trender. Når han en gang legger basketskoene på hylla har han en drøm om å jobbe innenfor mote- og designbransjen.


– Hvordan vil du selv beskrive stilen din?
– Jeg vil bare kalle det en slags hybrid mellom skate- og rockestil. Stilinspirasjonen min kommer hovedsakelig fra folk som jeg ser opp til i skateboard og snowboard-miljøet og musikk og musikere som jeg liker.

– Tenker du gjennom hva du kler på deg?
– Ja, det gjør jeg. I bunn og grunn må det være innenfor rammen for hva jeg komfortabel med å gå i, men jeg synes det er kult at min stil kan fremstilles som utfordrende for andre. Har jeg lyst på en rosa jakke så kjøper jeg den fordi den er kul.

Feminine elementer

– Hva inspireres du av?
– De siste årene har jeg tatt inspirasjon fra blant annet hip hop. Stilen til Frank Ocean synes kler seg bra, og jeg liker det at han tør å gjøre sin egen greie, fremfor å kle seg som alle andre. Med årene har jeg også blitt enda mer interessert i filmkultur og det er noen skuespillere jeg synes kler seg jævlig stilig på privaten og sånt.


Tromsøs best kledde:

Ida jobber for å realisere artistdrømmen. Det kan du se på stilen hennes

Ida Kjeldsberg kler seg som en superstjerne plassert midt i Tromsø by. Det er likevel nettopp byen som først og fremst inspirerer henne.


– Som hvem da?
– Timothée Chalamet for eksempel.

– I likhet med han så blander også du feminine elementer inn i stilen din.
– Ja, og jeg har lært meg å like å få det slengt etter meg. Iblant bruker jeg neglelakk og kler meg i rosa, i tillegg til at jeg bruker både hud- og hårprodukter, noe mange mener er «jentete». Jeg har alltid vært glad i å pynte meg og er alt for snill til å bryte regler i den virkelige verden, så jeg bryter heller «regler» med stilen min. Når man er en del av et rockemiljø er det lett å bli stigmatisert når man har en utadvendt stil, og kler seg annerledes, men det er vel egentlig på tide å utrydde sånne holdninger. Alle vet jo at David Bowie er kongen over alle.


Tromsøs best kledde:

Tommy har kledd opp tromsøværinger i over 35 år: – Det at jeg skulle begynne med klær var en haug med tilfeldigheter

Tommy Olsen har hjulpet kunder på Brødrene Johannessen i Skippergata en årrekke. Det var likevel aldri planlagt at han skulle jobbe med klær.


Overraskende nok er stilen til Mads hakket mer «eksperimentell» til daglig enn når han står på scenen.

– På scenen liker jeg å kjøre en mer klassisk stil. Jeg spiller i et band som har en rød backline og masse lys. Det hadde ikke sett så bra ut om jeg hadde hatt på meg for mange rare farger, selv om jeg liker det. På scenen går det som regel i sort og hvitt, men det fins også mange måter å kombinere de to fargene på.

Eksperimenterer med hårfarge

Fra hovedsakelig å kjøre en mer klassisk punkstil med mye sort og hvit har Ystmark de siste årene tatt i bruk flere farger.

– Hvordan har stilen din utviklet seg de siste fem, seks årene?
– Jeg har alltid gått i skateboard-sko og Dr. Martens, men har de siste årene begynt å bruke litt videre bukser og byttet de supertrange, svarte buksene ut med de mer klassiske 501-buksene. Først og fremst fordi de er mer behagelige, men de ser også bedre ut og er mer praktiske. Ja, jeg tenker vel kanskje mer praktisk når jeg kler meg nå enn tidligere.


Tromsøs best kledde:

Simone har bestandig vært «overdressed»: – Stilen min er vintage møter vidda

Danser og koreograf Simone Grøtte (35) elsker å pynte seg, men behersker også kunsten å kle seg etter forholdene. Derfor er hun nå nominert som én av ti til Tromsøs best kledde.


Hårfargen til Mads endrer seg stadig. Da han begynte å spille musikk farget han det opprinnelige brune håret blant annet sort, men den siste tiden har han forsøkt seg på langt sprekere fargetoner.

– Gir du frisøren fritt spillerom?
– Jeg har hatt den samme frisøren i halvannet år, og etter å ha farget håret mitt blondt ett par ganger spurte hun om jeg ikke hadde vurdert noe annet. Hvorfor ikke, tenkte jeg, for da kan man tilpasse stilen til håret. Så i fjor hadde jeg blondt, rosa, grønt og gult hår. Så langt har jeg satt fargingen litt på pause, siden det er vinter, men om ikke så lenge blir det nok rosa igjen.

Hemmelige juveler

I tillegg til å gå til frisøren bruker også Ystmark en del penger på klær.


Tromsøs best kledde:

Vebjørn er en «gamlisungdom» som dyrker fortiden: – Guttene på den tiden visste hva stil var

21 år gamle Vebjørn Karvonen elsker å la seg inspirere av tidligere tiår når han kler seg. Både på jakt, hverdags og fest. Derfor er han nå nominert til Tromsøs best kledde.


– Etter at butikken Badlands la ned handlet jeg mye på nett, men nå prøver jeg å handle så mye i sentrum som mulig. Jeg er veldig glad i å støtte opp om de lokale bedriftene og de det finnes mange hemmelige juveler her. For eksempel Zappa som ofte har mye bra greier på salg, blant annet Levis som jeg liker. I tillegg sjekker jeg også ofte ut alle bruktsjappene i byen.


TROMSØS BEST KLEDDE

Tobias (19) er inspirert av The Kardashians og har skomani

Tobias Bentsen har bestandig interessert seg for mote og makeup. Nå lever han av sistnevnte.


– Handler du på impuls?
– Ja, veldig. Men jeg handler ikke ubevisst, når jeg kjøper noe tenker jeg hvordan plagget kan la seg kombinere med det jeg har hjemme.