Fastlegekomikeren «Dr. Bergland» kommer til Tromsø

Fredag 28. februar inviterer Lunheim Standupforening til klubbkveld med blant andre fastlege og komiker Jonas Kinge Bergland på menyen.

KOMMER TIL TROMSØ: Fastlege og komiker, Jonas Kinge Bergland, står på scenen på Storgata Camping, under klubbkvelden til Lunheim Standupforening, fredag 28. februar. FOTO: Privat 

kultur

– Dette er vår andre klubbkveld i år, og vi har vært så heldige å få henta opp Jonas Bergland. En sterk komiker med kjempelang fartstid i norsk humor. Han har trødd ned dørene til de fleste store scener i Norge, forteller leder ved Lunheim standupforening, Roy- Arne Johannessen.


Anmeldelse av «Pinocchio – du er bra nok, treskalle!» på HT:

Pinocchio gir deg gåsehud og dragsug i hjertet

Jeg går fra teatret, følger veien ved havet, med gåsehud utpå jakka, litt trangere hals og sånn smått vondt i hjertet, og med tusen undringer. Hva skjedde nå? 


Nytt materiale

VELDIG FORNØYD: Leder for Lunheim Standupforening, Roy-Arne Johannessen, er veldig fornøyd og stolt over å ha booket Jonas Bergland til Tromsø. Foto: Privat 

Dette er ikke første gang Bergland underholder tromsøværinger. I 2018 gjestet han et utsolgt kulturhus i Tromsø med showet «Dr. Bergland bryter taushetsplikten», som han vant Komiprisen for.

– Jeg tror han jobber med en ny forestilling nå, så han kommer nok til å teste ut nytt materiale på tromsøpublikummet. Han er en av de beste vi har i Norge. Dr. Bergland er superkvalitet, forteller en pratsom Johannessen.

Gjennomtenkt og fiffig

Han vil beskrive humoren til komikeren som intellektuell.

– Han er jo fastlege, så han er en person med høy utdanning og generelt en smart fyr. Humoren er gjennomtenkt og fiffig.

Lederen for Lunheim Standupforening er selv standupkomiker, og har lenge ønsket å hente komikerkanoner til Tromsø.

– Jeg er veldig stolt og utrolig fornøyd. Det gjør noe med oss og byen å kunne by på komikere av slikt kaliber.

Ingen vil angre

I tillegg til Bergland, skal irsk-norske Ander McAuley og den tromsøbaserte komikeren Daniel Iversen underholde. Kveldens konferansier er Jøran Dehlin Sivertsen, en standupveteran i Lunheim standupforening.

– Med den line-upen, kan jeg garantere at det blir en kjempeartig kveld. Ingen vil angre på å ta turen innom Storgata camping fredag neste uke, avslutter Johannessen.