Anmeldelse av Studentrevyen 2020:

«En god blåmandag»: Morsom, aktuell og velspilt revy

Revyen holder et høyt energinivå gjennom hele forestillingen, og har flere gode sketsjer.

Årets studentrevy er verdt å få med seg, ifølge vår anmelder.  Foto: David Jensen

5

«En god blåmandag»

Studentrevyen 2020

kultur

I «En god blåmandag» får publikum se flere ulike sketsjer. Alt fra satire om Nav–skandalen til ordførerens kutt i Tromsøs kommune. Tanken er å gjøre den kjipe hverdagen lettere med et morsomt show. Noe de klarer.

Det var fullsatt sal under den tredje forestillingen av studentrevyen på Driv. Med full sang satte gjengen bak revyen stemningen for resten av kvelden.

Aktuelle sketsjer

Sketsjene har gjenkjennelige temaer som dyre studentboliger, bussbilletter og en som ikke er fornøyd med svigermor.

En av sketsjene handler om Tromsøs ordfører. Den blir tatt godt imot av publikum. Ordføreren blir stilt til veggs med de økonomiske problemene i kommunen, og de latterliggjør hvordan han alltid bortforklarer seg. Sketsjen avsluttes med «protester» mot kuttene, hvor latteren sitter løst hos publikum.

Årets studentrevy er verdt å få med seg, ifølge vår anmelder.  Foto: David Jensen

«Æ hete Eline» er en av de siste sketsjene for kvelden. Det er en barnslig og enkel sang fremført av Karoline Olsen Stensland. Hun spiller en åtte år gammel jente som fremfører en egenskrevet sang om sine gule sko og sitt ønske om en matchende gul bil til jul. Med noen sure toner og barnslige klang slår den godt an hos publikum og får både jubel og høylytt latter.

Disse to sketsjene er kveldens høydepunkt.

Det funker

At revyen lener seg på aktuelle temaer som mange har kjennskap til, gjør at sketsjene treffer godt.

Aktørene ser ut til å trives på scenen og holder energinivået oppe gjennom hele showet. Under forestillingen er det noen lydproblemer, og det er også latter fra en som ikke klarer å holde maska på scenen, men likevel blir det en god forestilling.

Revyen varer to timer, med en pause på 20 minutter imellom. Timene flyr forbi, og latteren sitter løsere hos publikum jo lengre ut i forestillingen vi kommer.