Kjendisduo på innspilling i Tromsø: – Jeg skjønner i alle fall hvorfor dere går så tett kledd

TV- og podkastduoen Jan Thomas og Einar Tørnquist vandret torsdag rundt i Storgata i Tromsø for å spille inn episoder til deres TV-serie.

VANDRET GATELANGS: Dersom du befinner deg i Tromsø sentrum torsdag støter du kanskje på Jan Thomas og Einar Tørnquist.   Foto: Marianne Lein Moe

kultur

Siden november 2018 har stylist Jan Thomas og programleder Einar Tørnquist latt publikum få ta del i etableringen og utviklingen av deres vennskap gjennom podcasten «Jan Thomas og Einar blir venner».

De to har blitt så populær at de i august i fjor også fikk sitt eget TV-program på Dplay, som også der setter søkelyset på deres vennskap. I TV-programmet reiser de ofte rundt og besøker nye steder som har betydning for en av dem, eller begge, og man får være med på alt fra flytteprosesser til danskebåtturer.

Onsdag kveld ankom duoen, med TV-crewet på slep, Tromsø for å spille inn to episoder av programmet. Her har de fullt program og skal oppholde seg i og rundt byen både torsdag og fredag.


Kommenterte tilfeldige forbipasserende: – Her lager dere show

Fredag spilte NRK inn «Verdens minste kommentatorboks» to steder i Tromsø sentrum.


iTromsø traff på dem i Storgata torsdag formiddag etter at Einar hadde tatt med seg Jan Thomas til Randi parfymeri hvor han og Morten Ramm spilte inn en episode av «Ramm og Tørnquist redder Norge». Der slo duoen et slag for de utrydningstruede bedriftene og virksomhetene rundt om i landet.

– Det var skikkelig koselig å være der inne og treffe dem igjen, sier Tørnquist.

– Det er bare helt fantastisk. Det er så vanskelig å drive business i dag i kosmetikkbransjen, og de har vært der nå i 60 år. Det er derfor ekstra hyggelig at han tok med meg tilbake hit. Einar er jo også født her, sier Jan Thomas og fortsetter:

– Jeg tok med meg Einar til Skien hvor jeg er født og nå har han tatt meg med hit.

I boblebad på taket

Dersom man har lyttet på deres podcast har man kanskje fått med seg at Einar må bo på et spesielt hotell når han er her. Utelukkende for å kunne bade i boblebadet på taket. De siste gangene han har vært her har det vært stengt, men onsdag kveld fikk de seg tur i badet.


TV-slavens utvalgte:

To venner som snakker om penispumper, fiskekaker og latterbrøl

Jan Thomas og Einar Tørnquist er Norges mest overraskende duo. Det fungerer godt både på TV og Podcast.


– Jeg er veldig glad i det boblebadet på taket og det fikk vi benyttet oss av i går, sier Tørnquist.

Nå håper Jan Thomas at de også vil få med seg nordlys i løpet av turen.

– Vi så ingenting onsdag, selv om jeg sov med både balkongdøren og vinduet åpent for å få det med meg dersom det skulle dukke opp. Derfor håper jeg å få oppleve det i løpet av turen.

Hundeslede i fjorden?

Det kan bli gode muligheter for det. Med et stappfullt program skal de både få med seg by og natur.– Vi skal blant annet ut i fjorden, sier Tørnquist.

– Og kjøre hundeslede, legger Jan Thomas til.

– Vi skal ikke kjøre hundeslede i fjorden. Det er livsfarlig. Vi skal også besøke båten Vulkana, hvor vi skal bade. Derfor har jeg nå kjøpt badehette, sier Tørnquist.

Nordens Paris

Begge to har vært i Tromsø flere ganger. Jan Thomas har blant annet vært her for å holde foredrag og besøke Vita-butikker.

– Det er i alle fall veldig koselig å være her. Jeg vet at det heter Nordens Paris, så skal vi se om det lever opp til navnet. Jeg skjønner i alle fall hvorfor dere går så tett kledd her. Jeg har med meg alt jeg har av varme klær, sier stylisten.Han har derimot aldri før vandret i Storgata.

– Det er ikke så ofte man suser rundt i gatene når man er her. Det er i alle fall mye flere folk her enn det er på Torshov, sier Tørnquist.

– Jeg er en suser rundt i gaten-jomfru, legger Jan Thomas til og fortsetter:

– Vi gleder oss i alle fall til å gjøre mye spennende her og vi se fram den fantastiske byen deres på TV.