Tromsøs best kledde:

Emma «stjeler» klær fra hele familien: – Pappa pleier å lure på hvor T-skjortene hans er

Emma Mack elsker å rote i bestemødrene, faren og morens klesskap. Det gjør at hun har plagg som skiller seg ut i mengden.
kultur

iTromsøs lesere kårer Tromsøs best kledde. Vi presenterer i ukene fremover de 10 nominerte.

Her kan du lese mer om de 10 kandidatene og stemme på din favoritt!

Du kan også stemme lenger ned i saken!

20 år gamle Emma Mack er artist og innehaver av utestedet Heat, i tillegg har hun ifølge Tromsøs best kleddes jury en stil som skiller seg ut i mengden. «Hun legges merke til i bybildet og er en trendsetter som tør å prøve nye ting og klarer å se moderne og uanstrengt ut på samme tid», skriver juryen i sin begrunnelse.

Selv mener hun at stilen ikke er så gjennomtenkt.


Tromsøs best kledde:

– Hadde du spurt mamma, hadde hun ikke visst hvor det kom fra

Patrick Simonsen lever av å jobbe med klær og er over gjennomsnittlig opptatt av klær som fag. De siste årene har stilen hans utviklet seg drastisk.


– Hvordan vil du beskrive stilen din?
– Jeg vet ikke helt, den er variert fra dag til dag. Jeg bruker veldig mye basisplagg kombinert med jakker som får fram stilen min eller kule bukser.

– Har du bevissthet rundt hvordan du kler deg?
– Ikke egentlig. Jeg er ikke så glad i å gå i veldig trange klær og liker bukser som er litt for store. Jeg kombinerer gjerne en kul jakke og litt trangere overdel med en stor bukse. I tillegg er jeg veldig glad i å bruke andre sine klær. Jeg henter ofte plagg hos mormor og farmor, mamma og pappa. Pappa pleier å lure på hvor T-skjortene hans er og da er de trolig i mitt skap.

Komfort og pappas kåpe

Noe av det som gir Macks stil et særpreg er altså plaggene fra en annen tid.

– Jeg liker når man kan se at det begynner å bli slitt, sånn som bestefar sine gamle belter. Jeg liker veldig godt 90-tallsestetikken med Dr. Martens-sko og en litt Spice Girls-aktig stil. Derfor skulle jeg ønske at mamma var flinkere til å ta vare på ting fra den tiden, selv om hun har en del kule silkebukser og paljett-topper fra den epoken som jeg gjerne låner.

For Emma er det ofte nok med et såkalt "statement"-plagg.


Tromsøs best kledde:

– Ikke bare, bare å være gitarist og få det her «kasta» etter seg

Musiker Mads Ystmark legger både tid og penger i stilen sin og er ikke redd for å blande feminine og maskuline elementer.


– Har man ett morsomt plagg med en historie så kan resten av antrekket være enkelt. Så lenge det er noe som er kult der. Hver gang jeg går på jakt i andres klesskap så oppdager jeg noe nytt.

– Men du er opptatt av komfort?
– Ja, jeg hater ting som er ubehagelig å ha på seg. Jeg kan gjerne gå i trange klær, men det må være behagelig. Spesielt underdeler. Når det er ukomfortabelt så preger det også kroppsspråket. Akkurat nå sitter jeg i pappa sin store kåpe, som er veldig deilig å ha på. Han så ikke engang selv at det var hans, da jeg tok den på.

– Hva er det mest spesielle plagget du har?
– Jeg har mange kule jakker fra mormor og farmor. Noen dressjakker og andre jakker med sølv og grått med store ermer. Jeg har også en artig glitterbukse som jeg liker å pynte meg med, noe jeg fikk en gyllen anledning til da vi feiret bursdag med 70-tallstema. Jeg elsker å kle meg ut.

Elsker å kle seg ut

Inspirasjonen henter Mack hovedsakelig fra sosiale medier.

– Men jeg er også opptatt av å "finne min egen greie". Jeg ønsker ikke å kopiere noen, men heller følge med på trender og hva som er kult.

– Er det noen spesielle personer eller årstall du lar deg inspirere av?
– Hovedsakelig 70- og 90-tallet. Jeg følger med på en del moteshow, men det å følge trender kan være veldig dyrt og lite bærekraftig. Jeg orker ikke kjøpe et par dyre sko som er "ut" om kort tid. Derfor er jeg mer opptatt av å følge min smak og det jeg liker.


Tromsøs best kledde:

Når Cam ikke spiller basket, fordyper han seg i mote: – Jeg er kjent for å ta med meg en større bag enn de andre

Storm-spiller Cam Gregory har en genuin interesse for moter og trender. Når han en gang legger basketskoene på hylla har han en drøm om å jobbe innenfor mote- og designbransjen.


– Hva er den verste trenden du har kastet deg på?
– Før gikk jeg en del i hvite, trange bukser. Det kunne jeg ikke gått med nå. Likevel, man skal aldri si aldri når det kommer til mote. Plutselig så har jeg det på meg igjen om noen år.