Hanna (21) fra Tromsø skal være med på «Paradise»: – Mange har blitt litt sjokkert

Hanna Holtermann Semb (21) skal representere landsdelen under årets sesong av den populære og kontroversielle realityserien.
kultur

Semb følger i fotsporene til blant annet Lene Sortevik, Torbjørn Barth, Daniel Glad og Alina Lapteva når hun som tromsøværing deltar i det som blir den 12. sesongen i rekken av «Paradise Hotel».

Sist det var en deltaker med fra Tromsø var i 2018 da Kristian René Johansen var med for tredje gang.


Nå vil «Yttersia»-Kristian prøve seg på «Paradise Hotel»

– De trenger en bleikfeit kar som kan snakke rett fra levra, sier kjendisen fra Kvaløya.


– På tide

Gjeng: Denne gjengen skal kose og lage drama i Mexico sammen med Triana Iglesias. Sesongpremieren er mandag 9. mars.  Foto: Roy Darvik/NENTgroup

Semb så finalen i fjor sammen med noen venninner da ideen om å melde seg på programmet slo henne.

– Det er flere som gjennom årene har sagt at jeg burde melde meg på for dette var «så meg», så jeg sendte en søknad. Den var ganske useriøs og jeg følte selv at den var ganske dårlig, men de må ha likt det de så, sier Semb og ler.

– «Paradise» er mye morsommere når det er nordlendinger med, så jeg sa akkurat det på audition. Det har vært så utrolig mange søringer og bergensere med og nesten ingen fra Nord-Norge de siste årene, så det var på tide.


Tromsøgutter ute av «Love Island»: – Jeg angrer ikke på noe

Først gikk Marius Mellem ut. Deretter kom Einar Øien inn. Nå er begge to ute av kjærlighetsdansen.


SjokkerteDeltakerne til årets sesong ble presentert tirsdag, og reaksjonene har allerede begynt å tikke inn fra fjernt og nær.

– Jeg hadde ikke sagt til så mange at jeg skulle være med før jeg dro, så mange har blitt litt sjokkert. Familien og vennene mine har vært veldig støttende hele veien. De heier på meg og unner meg vel dette. Jeg føler også at jeg har oppført meg underveis, sier Semb, og fortsetter:

– Jeg har hele veien hatt en laidback-holdning til deltakelsen. Jeg er ikke en sånn kynisk spiller, for det strider mot mine verdier. Jeg har vært mest opptatt av å ha det gøy og få nye venner – og det klarte jeg. Vi ble en veldig fin gjeng og snakker sammen hver dag.


Nikolai deltar på årets Farmen:

– Du blir litt paranoid og aner ikke hvem du kan stole på

Nikolai Aspen, for tiden kanskje bedre kjent som Farmen-Nikolai, legger ikke skjul på at tv-oppmerksomheten og kjendistilværelsen har gitt mersmak.


Tung overgang

Sesongen ble spilt inn i Mexico i januar, og overgangen fra oppholdet på hotellet til hverdagen ble litt kjip for 21-åringen som til daglig jobber på flyplassen og i en matbutikk.

– Du kommer fra din livs opplevelse, og sol og varme, tilbake til Tromsø-vinteren. Det sier seg vel selv hvordan det er, sier Semb.

– Hvordan var det å være omgitt av kamera hele tiden?

– Før vi sjekket inn, var det mye promo-materiell som skulle lages. Da var det veldig uvant. Du har et kamera rett fremfor deg og så må du late som det ikke er der. Hvor skal man feste blikket da? Inne på selve hotellet var kameraene montert på veggene, så da tenkte jeg ikke så mye over det.


Deltaker i skandale-reality: Henriks lidenskaper er god litteratur og analsex.

Henrik Elvejord Borg (23) er deltaker i den skandaløse realityserien «Ex on the beach». Nå satser han på å få skrevet en bok om oppholdet.


Sunn livsstilSemb var alpinist i 10–12 år, før hun ga seg i 18-årsalderen. Forkjærligheten for trening og en sunn livsstil har bestått, men var noe vanskelig å forene med deltakelsen i realityserien, som er kjent for høy alkoholføring og festing.

– Det var mye alkohol, så jeg fikk ikke akkurat trent noe særlig. Det er greit, jeg var der for å kose meg. Jeg skjønner at det høres litt rart ut at jeg er opptatt av å ha en sunn livsstil og samtidig er med på dette opplegget, men det vil nok legge litt føringer for hva jeg gjør videre. Jeg vet jo at mange deltakere blir leid inn for å feste her og der, men jeg får ta det litt som det kommer. Jeg har jo også fast jobb og kan ikke bare stikke av heller, sier Semb.


Fra «Paradise Hotel» til «Jakten på Nordlyset»

Regissør Silje Burgin-Borch har bodd i Jerusalem og jobbet med «Paradise Hotel». Etter å ha laget «Jakten på Nordlyset» skal hun nå ta den med ut i verden.


Ikke bekymretDen nye sesongen med «Paradise Hotel» har premiere 9. mars, og samme dag er det duket for premièrefest i Oslo. Mens flere tidligere deltakere gjennom årene har klaget på måten de blir "klippet" på, er ikke 21-åringen fra Tromsø særlig bekymra.

– Mamma og søsteren min er nok mer bekymret enn det jeg er. Jeg er jo blond og det er vel en sjans for at de prøver å gjøre meg veldig vimsete, men jeg vet jo at de klipper slik for å lage best mulig TV. De som kjenner meg vet jo hvordan jeg egentlig er, så det er ikke noe å stresse over, sier Semb.